Να χυθεί άπλετο φως και να υπάρξει εμπεριστατωμένη και σε βάθος έρευνα για την υπόθεση της Novartis ζητά η Λαϊκή Ενότητα, «όσο και αν ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών και η σύνθεση της παρούσας βουλής συνιστούν σοβαρά εμπόδια σε αυτήν την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, «το σκάνδαλο αυτό δεν πρέπει να αξιοποιηθεί από κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση για επικοινωνιακά παιχνίδια και για αποπροσανατολιστική πόλωση, ούτε για συγκάλυψη των πραγματικών οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων, που προκαλούν τα αποικιακά μνημόνια της φτωχοποίησης, της υποτέλειας και του ξεπουλήματος της χώρας.

Μέσα από αυτή την υπόθεση αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη για μια μεγάλη αντιμνημονιακή, δημοκρατική ανατροπή στη χώρα μας, που, μεταξύ άλλων, θα προωθήσει -μέσα από συντακτική συνέλευση ένα νέο Σύνταγμα- που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τον ουσιαστικό κοινωνικό και λαϊκό έλεγχο σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και διαχείρισης δημόσιου χρήματος».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.