Την ανάγκη ενός «επενδυτικού σοκ» επισήμανε ο υπεύθυνος του τομέα οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, τονίζοντας πως η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι φυσιολογική και χρειάζονται έκτακτα μέτρα για έξοδο από την κρίση.

Έκτακτα μέτρα, όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είναι ένα επενδυτικό πακέτο και ειδικό ρυθμιστικό καθεστώς που επιτρέπει τις επενδύσεις

Επενδυτικό σοκ είπε, σημαίνει πρώτον δημιουργία φορολογικού καθεστώτος και ρευστότητας για να επιτραπεί στον Έλληνα και τον ξένο επιχειρηματία να έρθει, να είναι δηλαδή το περιβάλλον ελκυστικό, δεύτερον σταθερότητα.

Ο κ. Μηταράκης είπε πως η ΝΔ θα μειώσει τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 15% και πως θα προχωρήσει σε συμψηφισμό των οφειλών ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος.

«Υπάρχει ελπίδα, μπορούμε να βγούμε από την κρίση αλλά πρέπει να φτιάξουμε ένα περιβάλλον διαφορετικό που να ελκύει την επιχειρηματικότητα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν τον Ιούνιο το εισόδημα των πολιτών θα περιοριστεί κι άλλο, ο κ. Μηταράκης είπε πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να δώσει έμφαση στη μείωση της κρατικής σπατάλης «κι αν τα καταφέρουμε θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε το εισόδημα του κόσμου». «Υπάρχουν κίνδυνοι για περαιτέρω μέτρα αν δεν πετύχουμε ανάπτυξη και περιορισμό δημόσιας σπατάλης», τόνισε.

Αναφορικά με τη φορολογία των ακινήτων, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το χαράτσι και θα επιβάλλει έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα.