Χαρακτηρίζοντας κρίσιμη και καθοριστική τη στιγμή στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, εστίασε την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.

«Όλα είναι τώρα στο χέρι μας» τόνισε ο κ. Παπανδρέου «να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε πράξη όλα όσα χρειάζονται για να βγει η χώρα με ασφάλεια από την κρίση και παράλληλα ό,τι απαιτείται για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση και να κάνουμε όλες εκείνες τις αλλαγές με τις οποίες θα διαμορφώσουμε ένα νέο τοπίο».

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεών μας», ενώ πρόσθεσε ότι: «Η ενότητά μας πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Σε αρχές και αξίες. Όλοι οφείλουμε να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο Κίνημά μας. Αυτές αποτελούν τον συνδετικό κρίκο, ό,τι μας συνδέει με την ελληνική κοινωνία, με τον κάθε πολίτη. Η προσπάθεια του καθενός μας, οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».