«Είναι καιρός να γνωριστούν οι θάλασσες με τους κινδύνους». Με αυτό τον τίτλο ο Κώστας Χατζής, μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, που είχε δεχτεί την υποστήριξη του Αντώνη Σαμαρά, εκφράζει μέσω επιστολής την απόφασή του να μη στηρίξει εκ νέου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

«Το καλοκαίρι που πέρασε έκανε πρόβα συγκυβέρνησης και στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς νομιμοποίησε το δεύτερο Μνημόνιο, που τάχα είχε καταψηφίσει» κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ο Κώστας Χατζής, «για να φτάσουμε στον εξευτελισμό των τελευταίων ημερών, κατά τον οποίο η διαδρομή Βουλή-Μαξίμου-Προεδρικό Μέγαρο πρέπει να στρώθηκε με τα ακριβότερα χαλιά για να φιλοξενήσει κωλοτούμπες που δεν προλαβαίνουμε να μετράμε», σχολιάζει.

Στη συνέχεια του πολυσέλιδου κείμενου του, ο κ. Χατζής (που έχει θητεύσει και ως σύμβουλος του κ. Σαμαρά στο υπουργείο πολιτισμού) συνεχίζει την σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι το κόμμα έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. «Κάθε πολιτικός κρίνεται βραχυπρόθεσμα από τις εκλογές και μακροπρόθεσμα από την Ιστορία. Όσο κακό, λοιπόν, έκαναν και κάνουν οι «καραμανλικοί» στον Καραμανλή, άλλο τόσο κάνουν στον Αντώνη Σαμαρά κάποιοι «σαμαροφύλακες» , αναφέρει.

«Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, δε θα ψηφίσω Αντώνη Σαμαρά», καταλήγει η επιστολή Χατζή.

Κύκλοι από την Συγγρού, σχολιάζουν λέγοντας ότι «οι επιλογές της ΝΔ είναι επιλογές για τη διάσωση της χώρας και όχι επιλογές μικροκομματικής στόχευσης. Σαφώς και μπορεί να δημιούργησαν αντίδραση, όμως όσοι αντιδρούν καλό είναι να σκεφτούν ότι η χώρα κινδυνεύει άμεσα στη δίνη μιας πανευρωπαϊκής κρίσης και πρέπει οι όποιες κινήσεις διάσωσης να γίνουν γρήγορα και να είναι καθοριστικές».

Σημειώνεται ότι η επιστολή ερμηνεύεται ως έκφραση του σκληρού «σαμαρικού» πυρήνα, στον οποίο ανήκει ο Κώστας Χατζής, που αντέδρασε στην τακτική σχηματισμού αυτής της κυβέρνησης.

«Θα δημοσίευα αυτή την επιστολή με την προκήρυξη εθνικών εκλογών, υπό Κατοχή, ελληνική Επικράτεια. Ύστερα, όμως, από το τελευταίο πραξικόπημα, την μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας και τα καραγκιοζιλίκια που το συνόδευσαν, κάθε ημέρα σιωπής θεωρώ ότι αυξάνει τη συνενοχή μου και με απομακρύνει από τη συνείδησή μου. Είναι σκληρό να συντάσσεις ένα κείμενο που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα γράψεις. Πόσο μάλλον όταν πριν 2 χρόνια ήσουν ο συντάκτης μιας επιστολής νέων που καλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την Παράταξή του. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μια ακρωτηριασμένη συνείδηση», αναφέρει σε δραματικό τόνο στην επιστολή του ο κ. Χατζής.

Διαβάστε εδώ όλη την επιστολή.