Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης δήλωσε πως «η κεντροαριστερά είναι θέμα πολιτικών, δεν είναι θέμα μεταγραφών και η κεντροαριστερά ανασυγκροτείται στη βάση πολιτικής ατζέντας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε, ότι ο τόπος δεν μπορεί να πηγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι σε εκλογές, προσθέτοντας πως δεν αντέχει η χώρα να κάνει εκλογική αναμέτρηση τρεις φορές σε 20 μήνες, με μέσο όρο 7 μήνες.

«Η λύση είναι η εθνική συνεννόηση σε όλα τα επίπεδα. Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης εδώ και τώρα, για ζητήματα που θα λύσουν τα θέματα τα οποία έχουμε και βεβαίως, όλες οι χώρες που ήταν σε μνημόνια έτσι βγήκαν, απ αυτά».

Επίσης ανέφερε, ότι «εμείς εδώ νομίζουμε ότι με μια στείρα αντιπολίτευση και με ένα τρόπο διοίκησης διχαστικό -γιατί διχαστικός είναι ο λόγος και του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη- μπορούμε να βγούμε από την κρίση».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε πως «αν συνεχίσουν αυτές οι αναποτελεσματικές πολιτικές της κυβέρνησης, δεν θα αργήσει η ώρα που θα οδηγηθούμε σε εκλογές, λόγω της απώλειας της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ακόμη, μίλησε για εθνική συνεννόηση σε όλα τα ζητήματα, εστιάζοντας σε εξωτερική πολιτική και παιδεία «για τα οποία, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, δεν συνεννοούμαστε μεταξύ μας» όπως είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα της κεντροαριστεράς, το χαρακτήρισε ως σταθερό πεδίο ενδιαφέροντος, συμπληρώνοντας: «Η δική μου θέση είναι ότι η κεντροαριστερά πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Αυτό πράττουμε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε το πρώτο βήμα. Συνεχίζει μπροστά και ο στόχος είναι να υπάρξει ενότητα χωρίς κατακερματισμό του χώρου» και συνέχισε λέγοντας πως το έχουν ανάγκη οι πολίτες που ζητούν εναλλακτική προοδευτική λύση και αν δεν τους τη δώσαμε θα είμαστε υπόλογοι».

«Εξ άλλου», σημείωσε, «προχωρούμε μαζί με την κοινωνία γιατί η κεντροαριστερά δεν θα ανασυγκροτηθεί για την κεντροαριστερά. Θα ανασυγκροτηθεί γιατί ο κόσμος χρειάζεται μια εναλλακτική προοδευτική λύση».