«Ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης προσφορών με 14 εταιρείες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και αναμένουμε τα αποτελέσματα» ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη σχετικά με τη λήψη μέτρων περιορισμού του αριθμού των λαθρομεταναστών, ο κ. Παπουτσής ενημέρωσε επίσης ότι το δίκτυο θερμικών καμερών θα είναι έτοιμο στα τέλη Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι ολοκληρώνονται και όλες οι υποστηρικτικές υποδομές.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είπε ότι όταν το κόμμα του θα βρεθεί σε θέση εξουσίας, θα διώξει τους λαθρομετανάστες «κάτι που δεν μπορεί να το πει η κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση κάνει τεράστιες προσπάθειες να βάλλει τάξη στο χάος κι είναι υπεράνθρωπες, είπε ο κ. Παπουτσής, διαβεβαιώνοντας ότι όσοι έχουν νόμιμο δικαίωμα να μείνουν στη χώρα μας θα μείνουν και θα φύγουν όσοι δεν δικαιούνται παραμονής. Ταυτόχρονα τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της ΕΛΑΣ του Λιμενικού κ.λπ.

Απαντώντας επίσης, σε άλλη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη για την αύξηση της εγκληματικότητας – ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση στη χώρα έχει ξεφύγει από κάθε όριο -, ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε τον βουλευτή για εμπόριο φόβου, ειδικά δε, επισήμανε, σε μια συγκυρία όπως είναι η σημερινή, κατά την οποία η ελληνική Αστυνομία έχει να επιδείξει δύο μεγάλα επιτεύγματα στην πάταξη της εγκληματικότητας.

«Η κοινωνία του φόβου δεν είναι μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Μπορεί να κερδίσει το στοίχημα μια ανοιχτή κοινωνία» τόνισε ο υπουργός καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της κοινωνίας να παράσχουν στήριξη στην κυβέρνηση, ώστε να κερδίσει αυτό το στοίχημα «και θα το κερδίσει».