Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και δήλωσε ότι θαύμασε από κοντά τις υποδομές ενός πραγματικά αξιοθαύμαστου κτιρίου.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αθήνα θα αποκτήσει επιτέλους ένα παγκοσμίως ανταγωνιστικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλά και τη στενοχώρια του γιατί σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Μουσείο δεν έχει καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

«Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του Μουσείου και η εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει, εντός των επόμενων μηνών, αν αυτό καταστεί εφικτό, η Αθήνα να αποκτήσει, επιτέλους, ένα Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ένα μουσείο που τόσο χρειάζεται. Ένα μουσείο το οποίο -και αυτό- θα συνδράμει, με το δικό του τρόπο, στη συνολική πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος συνοδευόταν από τον τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκα.

mitsotakis1 mitsotakis2 mitsotakis3 mitsotakis4 mitsotakis5 mitsotakis7 mitsotakis8