Πρωτοβουλία Παρασκευόπουλου για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

«Μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:08
23/02/2016
Πρωτοβουλία Παρασκευόπουλου για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής
3
loading

«Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για την επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Συγκαλώ από σήμερα μία συνάντηση, στην οποία θα λάβουν μέρος και η κυρία Θάνου, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο κ. Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ο κ. Σταματογιάννης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, να δούμε όλες τις παραμέτρους και να προσπαθήσουμε να βρούμε διεξόδους», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

«Το μόνο το οποίο έχουμε, προς το παρόν, επιπλέον των όσων μέχρι σήμερα είχαμε, είναι μία επιπλέον διαμορφωμένη αίθουσα στο Εφετείο, η οποία μπορεί να υποδεχθεί μεγάλες δίκες. Ωστόσο, η δυσκολία δεν δημιουργείται μόνο λόγω της έλλειψης ή εν πάση περιπτώσει της σπανιότητας αιθουσών. Η δυσκολία οφείλεται και στο γεγονός ότι οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί, χρειάζεται ένας χρόνος να εξεταστούν», εξήγησε.

«Δεν θέλω να γίνω τιμητής των δικαστικών, των εισαγγελικών αρχών, να πω ότι θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει πιο γρήγορα, όταν έχουμε να κάνουμε με μία δίκη, η οποία έχει υπερμεγέθη χαρακτηριστικά σε όλα τα πεδία. Αυτό το οποίο θέλω να πω θετικά, είναι ότι νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες», συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Για τον διαχωρισμό της δίκης της Χρυσής Αυγής από τη δίκη του Γιώργου Ρουπακιά, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε:

«Αυτό είναι κάτι το οποίο αν γίνει, έχει τα υπέρ έχει και τα κατά. Στα υπέρ οπωσδήποτε είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα για μία υπόθεση, η οποία απομονώνεται. Στα κατά, είναι η δυσκολία να βρεθεί η αλήθεια όταν κάποια δεδομένα που βοηθούν στην αποκάλυψή της, μπορεί να εξαρτώνται από παράγοντες, οι οποίοι μετέχουν σε άλλη δίκη. Επομένως κι εδώ να πω κι εγώ ότι ίσως αυτό αποτελούσε μία διέξοδο, αλλά δεν σπεύδω να πω εδώ ότι κάτι έγινε σωστά ή λάθος».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Serapis

    Ότι πει ο λάμπρου.

  2. avatar ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ

    [...] ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ...ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ,ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ....

  3. avatar wtf1

    Αντε απο δω βρε απλυτοι αναρχοανεπαγγελτοι. Για το μονο που σας νοιαζει ειναι η επιταχυνση των προσφυγικων ροων και η δικη της ΧΑ. Για την οικονομια και την κοινωνια οχι μονο επιταχυνση δεν υπαρχει αλλα φρενο και οπισθεν. Ειστε οι καταστροφεις αυτου του τοποπυ που καταρρεει με ευθυνη σας καθε μερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει