Στις επικρίσεις που διατύπωσαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκη Κώστας Γκιουλέκας και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Ν.Δ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, με αφορμή την παραίτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, απάντησε η διοίκηση του δήμου.

Σε ανακοίνωση τύπου του δήμου χαρακτηρίζεται «παραληρηματική» η τοποθέτηση των Κ. Γκιουλέκα και Δ. Βαρτζόπουλου, επισημαίνεται ότι η διοίκηση Μπουτάρη παρέλαβε προβληματική κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και υπογραμμίζεται: «Η δημοτική αρχή στο πρώτο επτάμηνο της δράσης της έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την αναβάθμιση και τη χρηστή διαχείριση στην υπηρεσία της καθαριότητας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο Θανάση Παππά, ανέλαβε την αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας «για να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να μην συμφιλιωθεί με τις παθογένειες του παρελθόντος και να αποδώσει στους δημότες της πόλης μας ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό όσο και οικονομικό σύστημα καθαριότητας.
Η διοίκηση μαζί με τους εργαζόμενους σε συστηματική και διαρκή συνεργασία με τους δημότες θέτουμε έναν τελικό στόχο: καθαρή πόλη – πρωταθλητές στην ανακύκλωση».