Σφοδρότατη επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για το «όχι» στο σχέδιο νόμου του Ασφαλιστικού, το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση, εξαπέλυσε με δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κα Γεροβασίλη επιχείρησε να θέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ασφαλιστικό από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, θέτοντας παράλληλα το σκληρό δίλημμα κατά πόσο θα πρέπει να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές ή να «πληρώσουν πάλι τα συνήθη υποζύγια». «Εμείς αυτό το ερώτημα το έχουμε απαντήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση με την πρόταση που κατέθεσε χθες για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις. Και για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική καθώς από το 2018 και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται σε αντίθεση με ότι συνέβη τα τελευταία χρόνια που οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 40 και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και κατά 50%. Συγκεκριμένα, το 2010 η μέση σύνταξη ήταν 1.480 ευρώ και όταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την κυβερνητική εξουσία είχε φτάσει στα 863 ευρώ. Πού ήταν τότε ο κ. Πλακιωτάκης και η κα Γεννηματά;» διερωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Έχουν τελικά πολύ θράσος να κατηγορούν την σημερινή κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση του Ασφαλιστικού που εκείνοι διέλυσαν. Καλό θα ήταν να συστρατευθούν όλοι σε αυτόν τον εθνικό αγώνα και να μην παίρνουν διαρκώς το μέρος της τρόικας. Να σταματήσουν να δίνουν επιχειρήματα στους δανειστές και να απαντήσουν: Πρέπει να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές ώστε να αποφύγουμε τη μείωση ή πρέπει να πληρώσουν πάλι την κρίση τα συνήθη υποζύγια; Αυτό είναι το δίλημμα της περιόδου και εμείς το έχουμε απαντήσει. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάλι από τη λάθος πλευρά».