«Η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα. Περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο», δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου αφήνοντας για άλλη μια φορά σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Δε βρήκε όμως «συναίνεση» από τον Κώστα Γείτονα, που ζήτησε από την πρόεδρο της επιτροπής να μην περιλαμβάνει όλους όταν μιλά για ταλαιπωρία και επικαλέστηκε, βάσει του κανονισμού της Βουλής, το δικαίωμα της κυβέρνησης να φέρνει νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Επί της ουσίας των μέτρων, η ΝΔ καταψηφίζει επί της αρχής αλλά επιφυλάσσεται για ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου για τα οποία θα τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Βουλής. Πάντως ο Ν. Βρούτσης χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις του εφαρμοστικού «άδικες, πρόχειρες και αναποτελεσματικές», υποστηρίζοντας ότι ιδιαίτερα οι φορολογικές διατάξεις ωθούν και πάλι σε ένα φαύλο κύκλο αναποτελεσματικότητας και δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

Από το ΛΑΟΣ ο Μ. Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εισάγει ακόμη σκληρότερα μέτρα από αυτά που είχε εξαγγείλει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε:

«Εσείς πρέπει να αιτιολογήσετε την ασυνέπειά σας έναντι των όσων είπατε στα κόμματα και όχι η αντιπολίτευση να αιτιολογήσει τη στάση της».