«Το ποιες συνεργασίες θα προκύψουν μετά τις εκλογές, θα τις αποφασίσει ο κόσμος. Θα φανεί από το αποτέλεσμα… Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για νέες εκλογές. Όπως και να έχει το πράγμα, σαφέστατα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.

«Το ζήτημα είναι ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα. Με βάση την επιλογή για το ποιό θα είναι το πρώτο κόμμα, θα προκύψουν και συνεργασίες, γιατί με το bonus των 50 εδρών δεν γίνεται κυβέρνηση» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού και συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε τη διάθεση να υπάρξει συνεργασία, φιλοδοξούμε να έχουμε τον ρόλο-καταλύτη, πιστεύουμε ότι βγαίνοντας από τις εκλογές μπορούμε να δώσουμε κατεύθυνση στην κυβέρνηση μετά».

Ερωτηθείς για την Πρόεδρο της Βουλής και τη στάση της, ο κ. Τσιόδρας απάντησε: «Όταν έχει κατατεθεί η παραίτηση της κυβέρνησης, κι όταν σε δύο μέρες, μέχρι την Πέμπτη, με βάση όλα τα δεδομένα βέβαια, δεν θα υπάρχει Βουλή, αλλά θα έχουμε διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών, αυτά είναι κινήσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου, που εντάσσονται στη γνωστή προσωπική της στρατηγική “να κάνουμε κάτι, προκειμένου να’ μαστε συνεχώς στην επικαιρότητα”. Δεν έχουμε πάρει απόφαση, αλλά νομίζω ότι δεν θα πάμε στις συνεδριάσεις που όρισε η Διάσκεψη των Προέδρων».