Δεν ξέρουμε αν είναι λόγω αφοσίωσης στην αρχή ότι το κράτος έχει συνέχεια, ή λόγω έλλειψης χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων υπουργών.

Πάντως ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης παρουσιάζοντας στη Βουλή τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, δεν έδειξε διάθεση διαφοροποίησης από τις πολιτικές που είχαν ήδη δρομολογηθεί επί του προκατόχου του Γ. Ραγκούση.

Ειδικότερα, προέταξε ως προτεραιότητα την κατάθεση ρυθμίσεων αφενός για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και αφετέρου για τις προεκλογικές δαπάνες κομμάτων και υποψηφίων.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για πλήρη εφαρμογή των προβλέψεων του Καλλικράτη και μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του κράτους στην Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε παράλληλα στην εδώ και μήνες προαναγγελθείσα αλλαγή του εκλογικού νόμου -που σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμο νομοθέτημα- υποστηρίζοντας πάντως ότι πριν κατατεθεί στη Βουλή θα υπάρχει διαρκής συνεννόηση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Και ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην ανάγκη εξορθολογισμού του κράτους και σύνδεσης των αποδοχών με την παραγωγικότητα.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και ο Γιάννης Ραγκούσης στην τοποθέτησή του θα εμφανιστεί έτοιμος να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες και πολιτικές του υπουργείου Μεταφορών όπως αυτές δρομολογήθηκαν επί Δ. Ρέππα.