Η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα, αν και παραδέχεται πως υπάρχει τεράστιο πολιτικό κόστος στις επιλογές που κάνει η κυβέρνηση, εκτιμά πως η πολιτική που ακολουθείται είναι η μοναδική διέξοδος από τη σημερινή κρίση.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής, δήλωσε: «Ο κόσμος περνάει δύσκολα χωρίς να έχει ευθύνη» και πρόσθεσε: «Υπάρχει τεράστιο κόστος στις επιλογές που κάνουμε, πολιτικό και όχι μόνο. Το γνωρίζουμε αλλά δεν υπάρχει άλλο περιθώριο».

Σχετικά με τις διαφοροποιήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Νταλάρα ξεκαθαρίζει πως «τα παλιά εισιτήρια δεν περνούν στα νέα λεωφορεία. Ή έχουμε τα κότσια να τα λέμε μπροστά στον πρωθυπουργό και στα όργανα ,με την ελπίδα να αλλάξει κάτι που πιστεύουμε πως είναι σωστό, και στη συνέχεια στους πολίτες και στον Τύπο, ή καλύτερα να σιωπούμε», ενώ υπογραμμίζει πως οι επικοινωνιακές τακτικές δεν έχουν διάρκεια ζωής.

Η Άννα Νταλάρα, αναφερόμενη στη συναίνεση, σημειώνει πως μπορεί να υπάρξουν πεδία συνεννόησης με τα υπόλοιπα κόμματα, κυρίως πάνω στις διαρθρωτικές αλλαγές και την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Τέλος, όσον αφορά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, η υφυπουργός Εργασίες αναφέρει πως κατανοεί την αγωνία, ακόμα και την οργή μιας μεγάλης πλειοψηφίας πολιτών και σημειώνει: «Δεν μπορούμε να ζητάμε μόνο ψυχραιμία και υπομονή. Ο κόσμος περιμένει από τον καθένα από εμάς να διαχειριστούμε, με τρόπο επαρκή και γενναίο, την κατάσταση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος».