Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, χαρακτήριζε λάθος και χρονικά και επί της ουσίας τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη («η εγκληματικότητα στο Κέντρο μειώνεται») μετά τη δολοφονία του 44χρονου στην Γ’ Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση, απάντησε: «Ήταν λάθος και χρονικά και επί της ουσίας. Εκτός από τους Έλληνες και οι λαθρομετανάστες έχουν βρεθεί κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης… Η πείνα είναι κακός σύμβουλος… και ανίκητος εχθρός, δεν αντέχεται…».

Σχετικά με την έλλειψη αστυνόμευσης στο κέντρο, ο Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξή του τον Τύπο της Κυριακής, δήλωσε: «Η κυβέρνηση επί μήνες συσκέπτεται…χωρίς να αποφασίζει και να υλοποιεί. Ο κ. Καμίνης ενημερώνεται… ή κρύβεται, π.χ. περίπτωση «Υπατίας». Οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες. Πρώτον, αναθεώρηση στο Δουβλίνο ΙΙ, άμεση απομάκρυνση με κάθε νόμιμο μέσο, όσο το δυνατόν περισσότερων λαθρομεταναστών. Τρίτον, ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και από το στρατό. Αν δεν αντιμετωπιστεί η αιτία το πρόβλημα δεν πρόκειται να σταματήσει. Τέταρτον, ίδρυση σύγχρονων εγκαταστάσεων προσωρινής διαμονής μεταναστών σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι όλοι να προωθούνται στην Αθήνα».

Για το μνημόνιο, ο Ν. Κακλαμάνης, δήλωσε: «Δεν ξέρω αν ο Έλληνας έχει πια τη δύναμη να σηκώσει άλλα βάρη απ’ αυτά που ήδη του έχει φορτώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Θα είναι λογικό να αντιδράσει».