Η προσαρμογή της επόμενης τριετίας θα γίνει κατά τα δύο τρίτα με μείωση δαπανών και ένα τρίτο με αύξηση εσόδων δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιβαρυνθούν μαζικά μισθωτοί και συνταξιούχοι και καλεί τα κόμματα να προτείνουν εναλλακτικές επιλογές.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών είπε όχι στις πρόωρες εκλογές και απάντησε στους επικριτές του από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ότι η οικονομική πολιτική είναι προϊόν συλλογικής απόφασης.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκφράζει την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα επιτύχει βελτιωμένους όρους χρηματοδότησης, ενώ ποντάρει πολλά για την έξοδο στις αγορές ομολόγων με την έκδοση του «ομόλογου της διασποράς».

«Η πρώτη μας προσπάθεια θα γίνει με το ομόλογο της διασποράς, το οποίο σκοπεύουμε να εκδώσουμε τους ερχόμενους μήνες» δηλώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι αυτό θα απευθύνεται στους Ελληνες ομογενείς της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ και ότι θα έχει χαμηλότερο επιτόκιο από τα τρέχοντα της αγοράς.

Ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε κατηγορηματικά περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ ενώ επέμεινε στην εντατικοποίηση της πάταξης της φοροδιαφυγής, δηλώνοντας: «Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου η οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση στον ΦΠΑ δεν μπορεί να φέρει περισσότερα έσοδα».