Εντείνονται σύμφωνα με πληροφορίες οι διεργασίες μεταξύ του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση και του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος έχει επίσης αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιουνίου.

Ο κ. Κόκκαλης διατηρεί διαχρονικά καλές σχέσεις όχι μόνο με τον κ. Χαρίτση αλλά και με όλα τα υπόλοιπα μέλη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που φιλοδοξεί να δημιουργήσει άμεσα έναν νέο κομματικό σχηματισμό. Οι επαφές των δύο ανδρών έχουν πυκνώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ τους τις ημέρες των εορτών. Άλλωστε είχαν συνεργαστεί και παλαιότερα στα ζητήματα που αφορούν την προώθηση της «καθαρής» ενέργειας, της «πράσινης» ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής γενικότερα. Ο ευρωβουλευτής πάντως έχει τακτική επικοινωνία και με άλλα σημαίνοντα στελέχη της «Νέας Αριστεράς». Μάλιστα κάποιες από τις συναντήσεις που γίνονται, δεν πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους αλλά δημόσια, όπως αυτή που πραγματοποίησε ο κ. Κόκκαλης σε καφετέρια της πρωτεύουσας, με τους πρώην υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη.

Θυμίζουμε ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, τα στελέχη της Νέας Αριστεράς ετοιμάζονται να συγκροτήσουν κόμμα εντός του Φεβρουάριο και πως ο πρώτος σταθμός αυτού του εγχειρήματος θα είναι η Συνδιάσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, 12 και 13 Ιανουαρίου, η οποία θα προετοιμάσει την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Αυτή την περίοδο συγκροτούνται οργανώσεις πανελλαδικά κατόπιν του κύκλου των 80 εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς και είναι ζήτημα ημερών να ανακοινωθεί και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.