«Χθες, άλλη μια γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της. Τη θεωρούσε “κτήμα του”. Στη Σαλαμίνα του 2023», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου. «Σε μια χώρα όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου καταγγέλθηκαν 8.409 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες, υπάρχουν πολλά ακόμα, που δεν καταγγέλλονται», σημειώνει και συνεχίζει:

 «Και σε ένα κράτος που δεν παρέχει τη σωστή προστασία, ακόμα κι όταν γίνεται καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα, αλλά ούτε επαρκείς δομές στήριξης για τις κακοποιημένες γυναίκες. Αυτό είναι το σκοτεινό πρόσωπο μιας κοινωνίας και μιας χώρας, που πρέπει να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε. Επειγόντως».

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει καταθέσει τροπολογία, ήδη από το 2021, για τη νομική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία“. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απέρριψε και την απορρίπτει συστηματικά. Όπως δεν κάνει τα αναγκαία, τα απαραίτητα, τα επείγοντα. Την ίδρυση και στελέχωση τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε αστυνομικό τμήμα, σε όλη τη χώρα, με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό. Τη δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες, που να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό και σταθερή χρηματοδότηση. Όπως και ένα πανελλαδικό Δίκτυο Δομών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας», τονίζει και καταλήγει:

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο. Η σκληρή πραγματικότητα το επιβεβαιώνει καθημερινά».