Για τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα από τον πρώην σύντροφό της μίλησε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου. «Η 43χρονη κακοποιούνταν συστηματικά και όλοι γνώριζαν» ανέφερε αρχικά η κα Δημογλίδου και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν το 2023 ο κόσμος να φοβάται να καταγγείλει τέτοια βίαια περιστατικά».

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. διεμήνυσε πως «δεν πρέπει να φτάνει σε σημείο μια γυναίκα να κινδυνεύει η σωματική (της) ακεραιότητα τόσο πολύ όσο αυτής της γυναίκας και φυσικά η ζωή της. Ενημερώνουμε την ΕΛ.ΑΣ. Δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου την αδιαφορία των κατοίκων, που δημόσια αναφέρουν πως άκουγαν τη γυναίκα να κακοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και κανείς δεν ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Θεωρώ κακή δικαιολογία τον φόβο, καθώς μπορεί κανείς να τηλεφωνήσει στο 100 και, ανώνυμα, να ενημερώσει για την κακοποίηση μια γυναίκας», τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρέπει να καταλάβουν οι γυναίκες ότι πρέπει άμεσα να ενημερώνεται η αστυνομία. Η βία είναι κλιμακούμενη και το ΄χουμε παρατηρήσει στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν ξεκινάει με μια ανθρωποκτονία. Φανταστείτε στα 7 χρόνια, που αυτή η γυναίκα ήταν με αυτόν τον άνθρωπο, πως φτάσαμε να απειληθεί η ζωή της και τελικά να…», πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη η κα Δημογλίδου ανέφερε πως η αστυνομία δεν γνωρίζει πόσο καιρό κακοποιούνταν η συγκεκριμένη γυναίκα. «Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν υπάρχει άλλη καταγγελία και φτάσαμε σήμερα να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», κατέληξε.

Αμετανόητος ο 71χρονος

Στο μεταξύ, κυνικός και αμετανόητος εμφανίστηκε ο 71χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την εν διαστάσει σύντροφό του χθες στη Σαλαμίνα. Ο άνδρας που είχε καταγγελθεί λίγα 24ωρα πριν από το θύμα για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 71χρονος φαίνεται να περίμενε να φύγει ο δεκαπεντάχρονος γιος του θύματος από τον πρώτο της γάμο και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι, τσακώθηκαν, κατάφερε να την πείσει να του ανοίξει, την πυροβόλησε με τον κυνηγετικό του όπλο δύο φορές. Μάλιστα, έσπασε το τζάμι προκειμένου να βεβαιωθεί ότι την είχε σκοτώσει και διέφυγε από την Σαλαμίνα στο Κερατσίνι. Ο δράστης εντοπίστηκε, έχοντας σταθμεύσει το αυτοκίνητο του θύματος με το οποίο είχε διαφύγει, κάτω από τον περιφερειακό, προς το λιμανάκι της Δραπετσώνας και δίπλα του είχε την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε και σκότωσε την σύντροφό του.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες αλλά και την τεχνολογία, καθώς εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 43χρονης, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες. Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία. Αναμένεται να ζητήσει και να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες στον ανακριτή.