«Η κατάσταση στην υγεία είναι δραματική, και έχουμε βάλει στο πρόγραμμά μας προτάσεις για την αναβάθμιση της υγείας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε και τις πολιτικές προτάσεις που είναι σημαντικές. Να φύγουμε από την εσωστρέφεια. Κακώς επικεντρώνεται η συζήτηση στις διαγραφές στελεχών. Επί της αρχής δεν είμαι σύμφωνος με τις διαγραφές, όπως και δεν ήμουν σύμφωνος με τη διαδικασία παλαιότερα για διαγραφή του Παύλου Πολάκη. Θέλω να εκφράσω την αποδοκιμασία μου σε όσα ειπώθηκαν περί «φυτευτών», είτε για διαπλοκή εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φράσεις κενές περιεχομένου. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πολιτική αντιπαράθεση. Διαφορές υπάρχουν, αλλά πρέπει να υπάρχει κοινός πολιτικός στόχος», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν ανάμεσα στον ίδιο και τη Ματίνα Παγώνη με αφορμή τις αναφορές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη «δραματική», κατά τον ίδιο, κατάσταση στην υγεία και το νέο νομοσχέδιο για την επιλογή διοικητών στα νοσοκομεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς.

«Εσείς γιατί δεν τα κάνατε; Θυμόσαστε πώς είχατε διορίσει διοικητές σε νοσοκομεία ή δεν θυμάστε; Τι να μου πείτε εσείς, εγώ τα ζούσα» είπε η κυρία Παγώνη και συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «όταν κρίνουμε να περιμένουμε τα το νομοσχέδιο να δούμε πώς θα γίνει και μετά να έχουμε κρίσεις και επικρίσεις».

Παρά την προσπάθεια του Διονύση Τεμπονέρα να απαντήσει, η Ματίνα Παγώνη συνέχισε στους ίδιους τόνους: «Σηκωθήκατε και φύγατε με 980 προκηρύξεις θέσεων που δεν κάνατε».

Όταν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μου κάνει εντύπωση ότι επιστρέφετε το 2019 για να κάνετε κριτική», η Ματίνα Παγώνη απάντησε «έγιναν λάθη και τα λέμε, εσείς γιατί δεν τα φτιάξατε. Δεν μπορεί να κάνουμε κρίσεις χωρίς να λέμε τι κάνουμε εμείς».

«Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι υπάρχει μια κυβέρνηση εδώ και 4,5 χρόνια» είπε από την πλευρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας με την Ματίνα Παγώνη να επιμένει «εσείς τι κάνατε;», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει «μπορούμε να το συζητήσουμε διεξοδικά» και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ να κλείνει την κόντρα με τη φράση «το συζητάμε και δεν απαντάτε».

Δείτε όσα ειπώθηκαν ανάμεσά τους μετά το 08:50 στο παρακάτω βίντεο…