«Αυτό το οποίο προέχει σήμερα για τη χώρα είναι ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι υπεύθυνα μπορούν να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στην έξοδο από την κρίση. Κόμματα και πρόσωπα», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών, Χρήστος Παπουτσής, στο Ραδιόφωνο του Real.

Όπως εξήγησε, «είμαστε μπροστά σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών, σοβαρών αλλαγών στο θεσμικό επίπεδο της Ε.Ε., νέων πολιτικών που πρέπει να υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση του Ευρώ και της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Η Ελλάδα οφείλει να έχει κυβέρνηση η οποία με ανοιχτό πνεύμα, με αποφασιστικότητα, αλλά πάνω από όλα εκφράζοντας τις αγωνίες του ελληνικού λαού, θα διεκδικήσει για την ελληνική κοινωνία» προσθέτοντας ότι «θα ήταν τραγικό για τη χώρα εάν μπούμε ξανά σε διαδικασίες εκλογών».

Ο κ. Παπουτσής απέκλεισε την ιδέα για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» και υπογράμμισε την ανάγκη για «κυβέρνηση συνεργασίας όπως την έχουν γνωρίσει οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., δηλαδή με προγραμματική συμφωνία. Αυτό σημαίνει 5-10 άξονες συγκεκριμένοι, με τους οποίους μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα».

Επίσης παρατήρησε ότι «η κατάσταση στη χώρα μας είναι εκτάκτου ανάγκης» και τόνισε ότι «πρέπει να προχωρήσει η οικονομία μπροστά, πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

Ερωτηθείς για τις εκλογές 2012, έστειλε μήνυμα ότι «είναι ώρα ευθύνης για όλους» και τόνισε ότι «ο κ. Βενιζέλος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υπενθυμίζει σε όλους εκείνους οι οποίοι επιχείρησαν να ταυτίσουν το ΠΑΣΟΚ με το μνημόνιο, ότι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που προτείνουμε είναι ένα ευρύτερο σχέδιο πέραν του μνημονίου, πέραν δηλαδή των δεσμεύσεων της χώρας μας».

Όπως είπε, «ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει τη δέσμευση πρώτον, να διεκδικήσει ένα χρόνο παραπάνω για την εφαρμογή, ούτως ώστε να υπάρχει μια ελάφρυνση στο βάρος το οποίο πέφτει στην ελληνική κοινωνία από τα μέτρα που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε.

Δεύτερον, περισσότερος χρόνος για την προσαρμογή της Διοίκησης στις νέες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Και τρίτον, όσον αφορά τις ρυθμίσεις και κυρίως το χαράτσι για το οποίο τον κατηγορούν, υπενθυμίζω ότι πρόκειται περί εκτάκτων μέτρων. Εκείνο που λέει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, όλοι μας, είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε ένα μέλλον με βιώσιμη οικονομία στη χώρα εάν δεν υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για τουλάχιστον 10 χρόνια. Που θα μας επιτρέψει ν αντικατασταθούν με μέτρα τα οποία αποδίδουν ουσιαστικά στη χώρα, όλες οι έκτακτες ρυθμίσεις και οι έκτακτοι φόροι οι οποίοι μπήκαν, τα διάφορα χαράτσια».