Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, το Πωλητήριο του Μουσείο Μπενάκη στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς συνέδεσε το όνομά του με την παρουσία ενός σημαντικού αριθμού διακεκριμένων εκπροσώπων των εφαρμοσμένων τεχνών στην Ελλάδα, προσφέροντας τους μια φιλόξενη και διαρκώς ανανεωμένη στέγη.

Στα έξι χρόνια λειτουργίας του Πωλητηρίου οι καλλιτέχνες αυτοί κατέθεσαν τις προτάσεις τους ακυρώνοντας πολλές φορές το ζήτημα της διαφοροποίησης μεταξύ χρηστικού διακοσμητικού αντικειμένου ή αντικειμένου τέχνης που δεν έχει ουσιαστική χρησιμότητα.

Για να αναδειχθούν οι δημιουργίες αυτές, εγκαινιάζεται στο χώρο του Πωλητηρίου ένας κύκλος μικρών εκθέσεων Ελλήνων και ξένων δημιουργών (πρωτοπόρων στις Εφαρμοσμένες τέχνες) με τίτλο «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ».

Έως τις 17 Απριλίου, διοργανώνεται στο πλαίσιο αυτό η έκθεση Ag 925 με έργα της Θάλειας-Μαρίας Γεωργούλη

Ο τίτλος της έκθεσης υπογραμμίζει ακριβώς την προσήλωση και αποκλειστική ενασχόληση της δημιουργού με το ασήμι. Απαλλαγμένη από τη δέσμευση του ακριβού υλικού, φιλοτεχνεί σκεύη καθημερινά, εισάγοντας τη διακριτική και καλαίσθητη πολυτέλεια στην καθημερινότητά μας. Οι μεταμορφώσεις της ύλης καταλήγουν σε έργα πρωτότυπα, συλλεκτικής σημασίας. Στόχος μας είναι τα έργα αυτά στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών να αποκτήσουν την πραγματική τους αξία και να αναδειχθεί η μοναδικότητα τους.