Και όμως ο τύπος είναι ακόμη ζωντανός, 36 χρόνια αφότου γεννήθηκε. Και πανάξια μπορεί να παραλάβει ένα από τα φετινά Βραβεία Δαρβίνου (Darwin Award) για τα κατορθώματά του.

Κατηγορήθηκε από τη γαλλική αστυνομία για τους παρακάτω λόγους:

1.
Υπερβολική ταχύτητα: οδηγούσε με 253 χλμ/ώρα σε μια περιοχή όπου το όριο ήταν 90 χλμ/ώρα.
2. Η μοτοσυκλέτα του είχε πειραγμένο κινητήρα και αντί των νόμιμων 100 ίππων απέδιδε 175.
3. Οδηγούσε έχοντας καπνίσει μαριχουάνα.

Στη Γαλλία όλες οι μοτοσυκλέτες, εξαιτίας κάποιου απαρχαιωμένου νόμου δεν πρέπει να έχουν ιπποδύναμη μεγαλύτερη των 100 ίππων. Αν σε πιάσουν με ισχυρότερο κινητήρα, μπλέκεις άσχημα.

Ο φίλος μας αρνήθηκε τις κατηγορίες και προς υπεράσπισή του δήλωσε ότι έχει «τη μοτοσυκλέτα στο αίμα του» και ότι δεν αντιλήφθηκε πως πήγαινε τόσο γρήγορα

Σχετικά με τη φιλοσοφία του, και εφόσον σάς ενδιαφέρει μπορούμε να προσθέσουμε και τις εξής πληροφορίες.

Ο άνθρωπος απέκτησε πριν έναν μόλις μήνα το πρώτο του παιδί. Δέκα χρόνια νωρίτερα είχε ένα πολύ κακό ατύχημα με σκούτερ, οπότε υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός του. Είναι και οι δύο παράγοντας που, συνήθως, περιορίζουν τον «άκρατο ενθουσιασμό» ενός μέσου αναβάτη.

Πώς αντιμετωπίζεται μια τέτοια κατάσταση στην Γαλλία; Καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση, ενώ ακυρώθηκε το δίπλωμά του. Θα μπορέσει να ξαναοδηγήσει μετά από ενάμιση χρόνο και αφού δώσει πάλι εξετάσεις.

Επίσης κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα του και του επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ. Στους επόμενους 18 μήνες το μόνο που μπορεί να οδηγεί, είναι… «παιδικό πατίνι».

Πάλι καλά που δεν του κατέσχεσαν και το μωρό!