Πέρα από τις μηδενικές εκπομπές, η μαγεία της ηλεκτροκίνησης είναι η απλότητά της.

Λιγότερα κινούμενα μέρη και η αποδέσμευση από τους περιορισμούς του βενζινοκινητήρα σημαίνουν στην πράξη πολύ μεγαλύτερη σχεδιαστική ελευθερία.

Και αυτή ακριβώς επιστράτευσε ο Artem Smirnov δείχνοντάς μας με το concept του όλες τις αρετές της νέας τεχνολογίας.

Τόσο μικρό που να μπορεί να αποθηκευτεί πρακτικά παντού και ικανό να φορτίζει στις πρίζες του σπιτιού, θυμίζει τα παλιά μοτοποδήλατα. Και αυτά είχε ακριβώς κατά νου ο λευκορώσος σχεδιαστής, τα μικρά και ευέλικτα μηχανάκια που όργωναν τους δρόμους του Παρισιού πίσω στη δεκαετία του 1980.

Είναι πανέμορφο, σπάει τις επιταγές της αρμονίας και όλα μοιάζουν απλά και τακτοποιημένα. Τόσο το μοτέρ όσο και η διπλή, αποσπώμενη και επαναφορτιζόμενη στο σπίτι μπαταρία κάθονται κάτω από τον αναβάτη.

Ο σχεδιαστής από το Μινσκ θέλει το Punch να πιάνει τα 120 χλμ/ώρα και να τα διατηρεί για 110 χιλιόμετρα. Αυτή είναι η προτεινόμενη αυτονομία του, πλήρως φορτισμένο, κάτι παραπάνω από αρκετή για τις συνήθεις αστικές διαδρομές.

Αυτό που ήθελε να δείξει ο Smirnov στους σχεδιαστές ηλεκτρικών δίτροχων είναι το γεγονός ότι μπορούν να υπερβούν τις σημερινές συμβάσεις, δημιουργώντας μηχανάκια για μια πραγματικά νέα εποχή προσωπικής μετακίνησης…