Πότε έφτασε ο Απρίλης ούτε που το καταλάβαμε. Η άνοιξη, λοιπόν, είναι εδώ και εμείς ξεκινάμε τις βραδινές μας βόλτες, απολαμβάνοντας τις «γλυκές», ανοιξιάτικες βραδιές. Αλλά να που το Netflix, βάλθηκε να μας κρατήσει μέσα στο σπίτι.

Η διάσημη πλατφόρμα αυτό τον μήνα φέρνει ταινιάρες και σειρές που θα γίνουν το νέο τηλεοπτικό μας κόλλημα. Το μενού των νέων αφίξεων είναι πλούσιο και με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αλλά εμείς σταθήκαμε στις κλασικές ταινίες που φέρνει το Netflix. Γιατί μπορεί να τις έχουμε δει, αλλά όταν πρόκειται για κινηματογραφικά «διαμάντια», δε λέμε όχι σε μία επανάληψη.

Η Λίστα του Σίντλερ – 01/04

Μία από τις πιο σπουδαίες και δυνατές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η Λίστα του Σίντλερ γυρίστηκε το 1993 και αφηγείται την ιστορία του φιλάνθρωπου Όσκαρ Σίντλερ που ξόδεψε όλη την περιουσία του για να σώσει 1.100 Εβραίους από το Άουσβιτς, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ταινία έλαβε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά 7 βραβεία, ανάμεσά τους για «Καλύτερη ταινία», «Σκηνοθεσία» και «Διασκευασμένου σεναρίου».
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ρέιφ Φάινς, Έμπεθ Ντάβιτζ

One Day – 01/04

Αν και δεν είναι αυτό που λέμε, «κλασική ταινία», αφού γυρίστηκε μόλις το 2014, όμως, εξαιτίας της σειράς Ome Day (Μία Μέρα) που ανέβασε πρόσφατα το Netfix κι έγινε χαμός, η ταινία που προηγήθηκε, έχει μία αξία. Και είναι ένας καλός λόγος να μείνουμε μέσα, να πάρουμε χαρτομάντιλα και να κλάψουμε και πάλι με το story.

20 χρόνια, δύο άνθρωποι, μία ημέρα… Η ταινία επισκέπτεται την Έμα και τον Ντέξτερ σε μια περίοδο είκοσι ετών, από την ημέρα που γνωρίστηκαν και για μία ημέρα κάθε χρόνο, την ίδια πάντα ημερομηνία – η οποία είναι η ημερομηνία της γνωριμίας τους.
Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφινγκ
Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Στέρτζες, Αν Χάθαγουεϊ

Ο Νονός I – 15/04

Η σημαντικότερη στιγμή του αμερικάνικου σινεμά, ένα αριστούργημα, η καλύτερη ταινία για τη Μαφία. Όσα και αν πεις για το γκανγκστερικό έπος του Κόπολα που έχει συμπληρώσει μισό αιώνα ζωής και συγκινεί ακόμα το ίδιο, είναι λίγα. Ο «Νονός» διδάσκει κινηματογράφο, ενώ ο Αλ Πατσίνο και ο Μάρλον Μπράντο παραδίδουν μαθήματα υποκριτικής.

Η ταινία στα Όσκαρ του 1973, ήταν υποψήφια για 11 κατηγορίες, φεύγοντας με τρία βραβεία: «Καλύτερης ταινίας», «Σεναρίου» και «Α’ Ανδρικού ρόλου». Ήταν τη βραδιά που ο αναρχικός στην ψυχή, Μπράντο αρνήθηκε το Όσκαρ, ενώ στην τελετή είχε στείλει στη θέση του για να παραλάβει το αγαλματίδιο, τη νεαρή Ινδιάνα ηθοποιό Σατσίν Λιτλφέδερ, ταρακουνώντας τον μικρόκοσμο του Χόλιγουντ και γράφοντας ιστορία. Αυτό που δεν έχει γράψει ακόμα η ιστορία, γιατί απλά δεν έχει απαντηθεί, είναι αν η καλύτερη ταινία όλων των εποχών είναι ο «Νονός 1» ή ο «Νονός 2»!
Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα
Σενάριο: Φράνσις Φορντ Κόπολα
Πρωταγωνιστούν: Μάρλον Μπράντο, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Αλ Πατσίνο, Τζέιμς Κάαν, Ντάιαν Κίτον, Τάλια Σάιρ

Forrest Gump – 22/04

Βγήκε στις αίθουσες το 1994, και σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποτελώντας την ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για τη χρονιά εκείνη στις ΗΠΑ. Το Forrest Gump συγκέντρωσε συνολικά 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά 6 χρυσά αγαλματίδια, ανάμεσα στα οποία εκείνα της «Καλύτερης ταινίας», «Καλύτερης σκηνοθεσίας» και «Α΄ Ανδρικού ρόλου» για τον Τομ Χανκς.

Η ταινία αφηγείται την προσωπική ιστορία ενός απλού ανθρώπου και το επικό ταξίδι του στη ζωή, κατά τη διάρκεια του οποίου συνάντησε σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας, επηρέασε την ποπ κουλτούρα και έζησε από κοντά αξιοσημείωτα ιστορικά γεγονότα, των οποίων τη σημασία δεν κατάλαβε ποτέ, καθώς ήταν ένα άτομο χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων.
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Ρόμπιν Ράιτ, Γκάρι Σινίζ, Σάλλυ Φιλντ