Αράζετε στον καναπέ σας, με διάθεση να δείτε κάτι καλό στην τηλεόραση. Ξεκινάτε το ζάπινγκ, αλλά δεν βρίσκετε τίποτα το ενδιαφέρον. Και καταλήγετε στο τέλος, με ύφος Αλ Μπάντι στη θρυλική σειρά «Παντρεμένοι με παιδιά», με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και την βαριεστημάρα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο.

Ακόμα και οι νέες σειρές και ταινίες που αποθεώνουν οι κριτικοί, δεν σας λένε κάτι. Οπότε, τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Επιλέγετε τις παλιές, καλές, δοκιμασμένες συνταγές. Στο Netflix θα βρείτε αρκετές κλασικές ταινίες, αριστουργήματα οι περισσότερες, που ακόμα και αν τις έχετε δει, τις παρακολουθείτε ξανά με ευχαρίστηση. Γιατί, εδώ που τα λέμε, σαν το παλιό, καλό σινεμά, δεν έχει.

Παρακάτω, ακολουθούν έξι ταινίες για εσάς που δεν βρίσκετε τίποτα ενδιαφέρον στην τηλεόραση.

Άρωμα Γυναίκας

Ελπίζοντας να κερδίσει λίγα χρήματα το σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών, ένας μαθητής λυκείου δέχεται να φροντίσει έναν τυφλό και δύστροπο συνταγματάρχη εν αποστρατεία.

Για πολλούς, πρόκειται για την καλύτερη κινηματογραφική στιγμή του Αλ Πατσίνο, ο οποίος αφήνοντας πίσω του τους μαφιόζικους τύπους που υποδυόταν, σε αυτή την ταινία ως τυφλός, αλκοολικός και γεροπαράξενος, απόστρατος, δίνει μία συγκλονιστική ερμηνεία. Στο «Άρωμα γυναίκας» έχει γράψει ιστορία και η σκηνή με το θρυλικό τανγκό.
Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Κρις Ο’ Ντόνελ, Τζέιμς Ρέμπχορν

Κάποτε στην Αμερική

Δεκαετίες μετά την αναρρίχηση στην κορυφή των συμμοριών με τους φίλους του τη δεκαετία του 1920, ένας μαφιόζος επιστρέφει στο Μανχάταν για να ξεκαθαρίσει το παρελθόν του.

Το «Κάποτε στην Αμερική» είναι η πεμπτουσία του κινηματογράφου και το κύκνειο άσμα του Σέρτζιο Λεόνε. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Κάννες τον Μάιο του 1984 και το κοινό χειροκροτούσε όρθιο επί 15 λεπτά. Το «Κάποτε στην Αμερική» με τον συγκλονιστικό Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου που δεν θα το βαρεθούμε ποτέ!
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμς Γουντς, Ελίζαμπεθ Μακ Γκόβερν

Στάσου Πλάι Μου

«Θέλετε να δείτε ένα πτώμα;» Έτσι ξεκινά μια περιπέτεια που αλλάζει τη ζωή τεσσάρων αγοριών σε αυτό το νοσταλγικό δράμα ενηλικίωσης που σκηνοθέτησε ο Ρομπ Ράινερ.

Η ταινία που σημάδεψε τους πιτσιρικάδες των ’80ς κι έκανε γνωστό τον 14χρνονο, τότε Ρίβερ Φοίνιξ, ο οποίος κάποια χρόνια αργότερα πέθανε από ναρκωτικά. Το «Στάσου πλάι μου», εκτός από κλασική ταινία, είναι και ένα νοσταλγικό ταξίδι για όσους μεγάλωσαν τη δεκαετία του ’80. Κι αν έχετε παιδιά στην εφηβεία, αξίζει να την παρακολουθήσετε μαζί.
Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Γουίτον, Ρίβερ Φίνιξ, Κόρεϊ Φέλντμαν

Ο Σημαδεμένος

Ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών στο Μαϊάμι κουβανικής καταγωγής οδηγείται από την άνοδο στην πτώση μέσα από τον εθισμό, την παράνοια και τη βία, με μοιραίες συνέπειες.

Μία από τις κλασικές ταινίες που, όμως, όταν βγήκε στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 1983, προκάλεσε σάλο. Οι κριτικοί την «έθαψαν», χαρακτηρίζοντας τον Αλ Πατσίνο, ακόμα και ως «υπερβολικό» στο παίξιμό του, ενώ ο κόσμος δεν άντεχε τη βία. Ωστόσο, ο Τόνι Μοντάνα του Πατσίνο, βρήκε πάρα πολλούς ένθερμους υποστηρικτές και μέχρι και σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους, «σκοτεινούς» ήρωες της μεγάλης οθόνης.
Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Στίβεν Μπάουερ, Μισέλ Φάιφερ

Pulp Fiction

Αυτή η στιλιζαρισμένη αστυνομική ταινία υφαίνει μαζί τις ιστορίες ενός πληρωμένου δολοφόνου, του φιλοσοφημένου συνεργάτη του και ενός ξοφλημένου πυγμάχου.

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρεμιέρα του Pulp Fiction, της ταινίας του Κουεντίν Ταραντίνο που επηρέασε όσο καμία άλλη την ποπ κουλτούρα των 90s και πήγε το είδος των γκανγκστερικών ταινιών σε άλλο επίπεδο. Οι ερμηνείες των ηθοποιών, η ευφυής σκηνοθεσία, οι ατάκες, οι σκηνές δράσεις, η μουσική; Τι να πρωτοαποθεώσεις στο κλασικό – που μεταξύ μας δεν είναι για όλους – αριστούργημα του Ταραντίνο;
Πρωταγωνιστούν: Τζον Τραβόλτα, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ούμα Θέρμαν

Θρύλοι του Πάθους

Οι τρεις γιοι ενός κτηνοτρόφου από τη Μοντάνα παρασύρονται στη δίνη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και τον έρωτά τους για την ίδια γυναίκα, σε ένα θρυλικό οικογενειακό έπος.

Η ταινία, αν και απέσπασε μέτριες κριτικές, υπήρξε μεγάλη εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι αυτή που ουσιαστικά καθιέρωσε τον Μπραντ Πιτ ως τον «πανέμορφο, ρομαντικό πρωταγωνιστή» που έκτοτε λειτούργησε εις βάρος του ταλέντου του. Γιατί, είναι εξαιρετικός ηθοποιός, αλλά η εμφάνισή του, πάντα επισκίαζε τις ερμηνείες του. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Άντονι Χόπκινς, σε ακόμα μία συγκλονιστική ερμηνεία.
Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Άντονι Χόπκινς, Έινταν Κουίν