Μετά την ιδιαίτερη δοκιμασία με τις μαμάδες τους, η Μαρία Λαζαρίδου, ο Θόδωρας κι ο Στέφανος, που είχαν τις χειρότερες προσπάθειες έπρεπε στο επεισόδιο της Τρίτης (2/5) ν’ αγωνιστούν μαγειρικά για την ασυλία και τη θέση τους στη δεκάδα του MasterChef 2023.

Όπως ανακοίνωσαν οι τρεις σεφ και κριτές, οι τρεις υποψήφιοι έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι με μια διαφορετική δοκιμασία, αυτή της μεριδοποίησης. Οι τρεις διαγωνιζόμενοι θα έπρεπε μέσα σε 50 δευτερόλεπτα, να κόψουν ένα μοσχαρίσιο φιλέτο βάρους κοντά στα 200 γρ, χωρίς να έχουν ζυγαριά. Όποιος είχε τη μεγαλύτερη διαφορά, θα ήταν κι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Πρώτη έκοψε η Μαρία που το φιλέτο της ζύγιζε 245 γρ. Δεύτερος ο Θόδωρας που έκανε δύο προσπάθειες, με τη δεύτερη, αυτή που μέτρησαν κι οι κριτές, να ζυγίζει 163 γρ. Τρίτος έκοψε το φιλέτο του ο Στέφανος που πλησίασε πιο κοντά από τους συμπαίκτες του στα 193 γρ.

Αυτό αυτομάτως σήμαινε ότι η Μαρία Λαζαρίδου ήταν η πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση.

Χαμός με τον Στέφανο: Δεν παραδεχόταν ότι έκαψε το κρέας του

Στη συνέχεια δόθηκαν στον Στέφανο και τον Θεόδωρο φιλέτα τα οποία έπρεπε να τα σερβίρουν με medium ψήσιμο.

Εκεί ανέβηκαν οι τόνοι στο πλατό. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος δεν μπορούσε να δεχτεί με τίποτα ότι το ψήσιμο που είχε κάνει ο Θόδωρος στο κρέας ήταν καλύτερο από το δικό του.

Όταν μάλιστα, οι κριτές τού είπαν πως το έχει κάψει και πως πρέπει να κοιτάζει τα δικά του λάθη ώστε να γίνεται καλύτερος, ο μάγειρας φάνηκε να εκνευρίζεται έντονα και να μην παραδέχεται πως το κρέας ήταν όντως καμένο σε ένα τμήμα του.

Όπως αποφασίστηκε βάσει των αποδόσεων, ο Στέφανος και η Μαρία Λαζαρίδου είναι οι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Λίγο αργότερα, ο Στέφανος μίλησε στην κάμερα του MasterChef και παραδέχτηκε πως ήταν κακό το ψήσιμό του στο κρέας, ενώ είπε πως συνήθως όταν νευριάζουμε είναι γιατί ξέρουμε πως κάποιος που μας λέει κάτι, έχει και δίκιο.