Newsroom

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, ως νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box στο Masterchef, επέλεξε τα καλάθια με τα οποία κλήθηκαν να μαγειρέψουν οι συμπαίκτες του, στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια θέση στη φετινή εξάδα του διαγωνισμού.

Τον Παναγιώτη ακολούθησαν στον εξώστη η Καλλιόπη Μπεζαντέ, με τη νίκη της στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, η Ελπίδα Μορφούλη και ο Γιάννος Σδούγκας. Αντίθετα, ο Νίκος Παπαϊωάννου, ο Χριστόφορος Κατσιάνας και ο Νικήτας Μπατσικούρας, κλήθηκαν στο επεισόδιο της Τρίτης (17/5) να υπερασπιστούν τη θέση τους στο διαγωνισμό στη Δοκιμασία Αποχώρησης.

Ο δρόμος για μια θέση στην εξάδα του MasterChef 2022, για τους τρεις υποψήφιους για αποχώρηση, πέρασε από μια απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής πιάτου, του πολυβραβευμένου καλεσμένου chef, Jean Charles Metayer.

Όσο δύσκολη κι αν ήταν η μαγειρική μάχη κανείς δεν προτίθετο να «καταθέσει τα όπλα».

Άλλωστε, σε αυτό το σημείο του διαγωνισμού, έχουν όλοι αποδείξει ότι δεν έφτασαν τυχαία ως εδώ και κανείς δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη μαγειρική «κούρσα», λίγο πριν την τελική ευθεία.

Χριστόφορος, Νίκος ή Νικήτας; Ποιος μένει εκτός εξάδας;

Oι κριτές εμφανίστηκαν ενώπιον των τριών παικτών που ήταν υποψήφιοι προς αποχώρηση για το MasterChef και πριν την ανακοίνωση των βαθμολογιών δήλωσαν ότι βρήκαν ωμό ψάρι σε κάποιο πιάτο!

Ο Νικήτας συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και επέστρεψε ασφαλής στο σπίτι.

9 στα 10 πήρε από τον Κοντιζά, τον Ιωαννίδη, τον Κουτσόπουλο αλλά και ένα 8 από τον καλεσμένο σεφ Ζαν και προκρίθηκε πανηγυρικά στους έξι.

Οι κριτές ανακοίνωσαν τη βαθμολογία του Χριστόφορου αφήνοντας σε αγωνία και τον Νίκο για το ποιος είχε το ωμό ψάρι.

Ο Χριστόφορος πήρε 3 εφτάρια και ένα οχτάρι.

Η αγωνία του παρατάθηκε αλλά τελείωσε όταν ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε το πρώτο 6 για τον Νίκο οπότε και αποκαλύφθηκε ότι είχε βάλει στο πιάτο ωμό ψάρι.

«Ήταν σαν να είχες φοβηθεί τις φωτιές» του είπε.

Ο Πάνος Ιωαννίδης του έβαλε 6 ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αλλά και ο σεφ Ζαν του έβαλαν 5.

Ο Χριστόφορος έδειχνε πολύ στεναχωρημένος που ο Νίκος τελικά αποχώρησε, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας δήλωσε ότι θα ήθελε το ταξίδι του MasterChef να είναι στην Ιταλία για να δει τους φίλους του, αλλά κυρίως τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Ο Χριστόφορος λοιπόν είναι ο τελευταίος παίκτης που συμπληρώνει τη 6αδα, ενώ για τον Νίκο αυτήν ήταν η τελευταία φορά που μαγειρεύει στις κουζίνες του MasterChef.

Για την ακρίβεια την τελική εξάδα αποτελούν οι: Παναγιώτης, Καλλιόπη, Γιάννος, Νικήτας, Χριστόφορος, Ελπίδα.

«Πέρασα πολύ όμορφα. Φοβερό το ταξίδι. Ήθελα πολύ να παραμείνω. Έπρεπε να είχα προσέξει αυτό το tip του chef. Πιστεύω πως αν είχα ψημένο ψάρι μπορεί και να περνούσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα μέχρι εδώ. Δεν το περίμενα. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Έχω πάρει πάρα πολλά. Πιστεύω έχω γίνει καλύτερος».

Ο Νίκος ζει με την οικογένειά του στην Ιταλία και τώρα που αποχώρησε δεν βλέπει την ώρα να ανταμώσει ξανά με τη γυναίκα του και τις κορούλες του, οι οποίες όλο αυτό το διάστημα ήταν μακριά του.

«Σίγουρα έχουμε περάσει πάρα πολύ δύσκολες φάσεις. Στην αρχή όταν πήγα στο Μιλάνο που δεν μιλούσα τη γλώσσα, δεν έβρισκα δουλειά. Αναγκάστηκα να πηγαίνω σε δουλειές που δε χρειαζόταν να μιλάς μέχρι να βρω κάτι. Παντρεύτηκα πάρα πολύ γρήγορα τη γυναίκα μου. Έμεινε έγκυος πάρα πολύ γρήγορα. Αναγκάστηκα να δώσω βιογραφικά σε όλα τα ελληνικά εστιατόρια στο Μιλάνο. Στην αρχή δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Έμεινα στη σκιά της γυναίκας μου για πάρα πολύ καιρό. Δεν καταλάβαινα τι λέγανε. Εντάξει δυσκολεύτηκα, αλλά κάθε εμπόδιο στη ζωή για καλό είναι. Με έκανε πιο δυνατό, με έκανε μπαμπά, χάρηκα πάρα πολύ που έχω κάνει μέχρι στιγμής όλα αυτά», δήλωσε στις κάμερες, περιγράφοντας την περίοδο προσαρμογής του στο Μιλάνο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.