Η ώρα για την Ομαδική Δοκιμασία της εβδομάδας στο MasterChef έφτασε στο επεισόδιο της Τετάρτης (4/5) και αυτή τη φορά διεξήχθη στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος έχει καταφέρει να ξεκινήσει δυναμικά την εβδομάδα κερδίζοντας στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, αλλά και συγκεντρώνοντας το χρηματικό έπαθλο των 7.000 ευρώ στη Δοκιμασία Επάθλου, που προηγήθηκε. Σε αυτή την Ομαδική Δοκιμασία ήταν εκείνος που κλήθηκε να διαχειριστεί και τα πλεονεκτήματα.

Αυτοί είναι οι αρχηγοί στη νέα Ομαδική Δοκιμασία του MasterChef

Ο Πάνος, λοιπόν, έπρεπε να επιλέξει τους αρχηγούς. «Κάνε την ανατροπή» τον παρότρυνε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον Πάνο να διαλέγει την κόκκινη ποδιά και για αρχηγό των «Μπλε» τον Νίκο Π. τον γνωστό σε όλους «Ιταλό».

Οι δύο φίλοι δήλωσαν ότι το είχαν συζητήσει, ενώ ήθελαν να βάλουν στοίχημα για το ποιος θα είναι καλύτερος αρχηγός. «Είχαμε πει με τον Πάνο να με βάλει αρχηγό για να γελάσουμε», δήλωσε ο Νίκος.

«Αν φύγει ο Ιταλός έχω και την καρτούλα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί», είπε ο Πάνος για την περίπτωση που η ομάδα του φίλου του χάσει και βρεθεί στον… τάκο.

Έτσι διαμορφώθηκαν οι δύο ομάδες

Οι δύο νέες ομάδες διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στην Κόκκινη ομάδα θα είναι: Γιάννος, Νικήτας, Μάριος και Καλλιόπη

Στην Μπλε ομάδα θα είναι: Ελπίδα, Χριστόφορος, Μπόμπαινας, Νίκος

Βότανα και μυρωδικά στο μενού που ζήτησαν από τις ομάδες οι κριτές

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζήτησαν από τις δυο ομάδες πέντε πιάτα με πρωταγωνιστές διαφορετικά βότανα και μυρωδικά. Αυτή τη φορά, όμως, η Ομαδική Δοκιμασία θα αποτελούνταν και από πέντε μαγειρικές μονομαχίες, αφού σε κάθε κατηγορία ένα πιάτο θα κέρδιζε τον πόντο. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα είναι και εκείνη που θα κερδίσει.

Καλεσμένος των τριών chef κριτών για να δοκιμάσει και να κρίνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων, ο καταξιωμένος chef Κλεομένης Ζουρνατζής.

Ο Πάνος είχε ένα ακόμα πλεονέκτημα, όπως ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Ο παίκτης έπρεπε να διαλέξει πέντε από τα βότανα ή τα μυρωδικά που ήθελε και θα ήταν συνδεδεμένα με τα πέντε πιάτα που θα πρότειναν. Η επιλογή του Πάνου θα αφορούσε και τις δύο ομάδες, όχι μόνο τη δική του.

Χαμομήλι, λεμονοθύμαρο, φασκόμηλο, δενδρολίβανο κι αρμπαρόριζα επέλεξε ο επίδοξος σεφ μετά από συνεννόηση με την ομάδα του.

Στη συνέχεια ο Πάνος Ιωαννίδης ξεκαθάρισε ότι ο καθένας παίκτης από τις ομάδες θα έχει την ευθύνη για το δικό του πιάτο. Αφού ο Πάνος άκουσε τις επιλογές του Νίκου Π. θα μπορούσε να βάλει ως αντίπαλο όποιον παίκτη από τη δική του ομάδα ήθελε.

Μετά από μια μίνι σύσκεψη, ο «Ιταλός» ανακοίνωσε ότι η Ελπίδα θα πάρει την αρμπαρόριζα, ο ίδιος το δενδρολίβανο, ο Χριστόφορος το χαμομήλι, ο Νίκος Μπέρκας το λεμονοθύμαρο κι ο «Μπόμπαινας» το φασκόμηλο.

Ο Πάνος από την άλλη έδωσε το λεμονοθύμαρο στον Γιάννο, το χαμομήλι το κράτησε για τον εαυτό του, το δενδρολίβανο στον Νικήτα, αρμπαρόριζα στον Μάριο και φασκόμηλο στην Καλλιόπη.

Ο εκνευρισμός και τα «γαλλικά» του Παναγιώτη

Οι ρυθμοί είχαν ανέβει στη νέα εξωτερική δοκιμασία του MasterChef 2022. Μπλε και Κόκκινοι έτρεχαν να προλάβουν, ώστε να ετοιμάσουν τα πιάτα που θα δοκίμαζαν οι κριτές.

Ωστόσο, μία μικρή παρεξήγηση ανέβασε τους τόνους ανάμεσα στους δύο αρχηγούς. Τον Παναγιώτη και τον Νίκο Π.

Οι δύο ομάδες είχαν να μαγειρέψουν με βασικά υλικά τους πέντε βότανα και μέσα σε αυτά τα πιάτα, είχαν διαλέξει να τα συνδυάσουν με χτένια. Ωστόσο, δεν είχε ξεκαθαριστεί αν και αυτά τα υλικά έπρεπε να τα μοιραστούν και εκεί επήλθε η παρεξήγηση.

Η μπλε ομάδα πήρε όλα τα χτένια που υπήρχαν στην εξωτερική κουζίνα που είχε στηθεί, χωρίς να ρωτήσουν την κόκκινη ομάδα αν χρειάζονται και εκείνη και ο Πάνος άρχισε να αναζητά τα χτένια και να ζητά τον λόγο από την μπλε ομάδα.

Ο Παναγιώτης έψαχνε, λοιπόν, να βρει τα χτένια, αλλά ο Νίκος Μπέρκας νόμιζε ότι ήταν της ομάδας του και τα πήρε. Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη ζητώντας συγγνώμη από τον αρχηγό της Κόκκινης Ομάδας.

Βέβαια, ο Παναγιώτης δεν κατάφερε να κρύψει τον θυμό του και άρχισε τα… «γαλλικά» κοιτάζοντας τον αρχηγό της Μπλε Ομάδας, ο οποίος εκνευρίστηκε επίσης και τα «μπιπ» δεν είχαν τελειωμό.

Μάλιστα, όταν η κάμερα προσπάθησε να πλησιάσει τον Παναγιώτη για να πάρει κάποια δήλωση εκείνος φανερά εκνευρισμένος είπε: «Άσε με τώρα λίγο. Είμαι λίγο νευριασμένος».

Λίγη ώρα αργότερα οι τόνοι έπεσαν και οι διαγωνιζόμενοι συνέχισαν ετοιμάζουν τις παρασκευές τους.

«Γαργάρα» η αποχώρηση

Στο επεισόδιο της Δευτρέρας είδαμε να βγαίνουν στον τάκο ως οι πιο αδύναμες προσπάθειες στο Τεστ Δημιουργικότητας ο Μάριος, ο Νίκος Π. και ο «Μπόμπαινας», ωστόσο η δοκιμασία αποχώρησης που ήταν στο πρόγραμμα για την Τρίτη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς στο MasterChef θέλησαν να γιορτάσουν το γεγονός ότι στον διαγωνισμό έφτασαν οι δέκα καλύτεροι, με τρεις δοκιμασίες που μοίραζαν το χρηματικό έπαθλο των 10.000 Ευρώ.

Ανέμεναν, λοιπόν, όλοι ότι στο χθεσινό επεισόδιο της Τετάρτης (4/5) η δοκιμασία αποχώρησης θα διεξαγόταν κανονικά κάτι που δεν έγινε (είχαμε την ομαδική δοκιμασία) και είναι σαν να… χαρίστηκε στους προτεινόμενους ως μάννα εξ’ ουρανού, χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση μάλιστα, η παραμονή τους στο παιχνίδι. Το Twitter αντέδρασε με αυτήν την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για κανόνες που έγιναν κουρελόχαρτο και για… προσπάθεια της παραγωγής να κρατήσει με κάθε τρόπο στον διαγωνισμό μαγειρικής τον «Μπόμπαινα» για το ριάλιτι.