Δυο gay φιλιά τα οποία προβλήθηκαν σε σειρές μεγάλης αποδοχής αλλά και τηλεθέασης προκάλεσαν… ταραχή στην ελληνική τηλεόραση μέσα σε λίγες ώρες. Η αρχή έγινε με την σειρά της ΕΡΤ «Η Τούρτα της μαμάς», βράδυ της Δευτέρας, όταν και οι πρωταγωνιστές αποφάσισαν να επισφραγίσουν τον έρωτα τους με σύμφωνο συμβίωσης και το ανακοίνωσαν στις οικογένειές τους. Η χαρά στο οικογενειακό τραπέζι κυριάρχησε και ο στρατιωτικός Πάρης με τον εκπαιδευτικό Παναγιώτη αντάλλαξαν ένα τρυφερό φιλί μπροστά σε όλους.

Η Τούρτα της Μαμάς | Το φιλί του Πάρη και του Παναγιώτη

Η σκηνή αυτή σχολιάστηκε στον κόσμο του twitter με τους χρήστες να αναφέρουν πως πλέον «ξημέρωσε» μια νέα μέρα για την κρατική τηλεόραση.

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε ακόμα ένα gay φιλί να «ταράξει» τους χρήστες καθώς προβλήθηκε στην prime time του Ant1 και συγκεκριμένα στην σειρά «Άγριες Μέλισσες». Ο γιος του Ακύλα Μεγαρίτη, Λευτέρης διατηρεί δεσμό με τον Άρη και οι δυο τους φιλήθηκαν στο στόμα χωρίς να γνωρίζουν πως τους έβλεπε ο πατέρας του πρώτου.

Και σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες σχολίασαν θετικά το gay φιλί που προβλήθηκε στον «αέρα» του Ant1 και κυρίως επαίνεσαν τους δημιουργούς της σειράς «Άγριες Μέλισσες», όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωσης της «Τούρτας της μαμάς».

Όταν το ΕΣΡ έριχνε «καμπάνα» για το πρώτο gay φιλί στην ελληνική τηλεόραση

Ήταν το 2003 όταν στην σειρά «Κλείσε τα μάτια» προβλήθηκε το πρώτο gay φιλί της ελληνικής τηλεόρασης και το ΕΣΡ αλλά και μεγάλη μερίδα των τηλεθεατών αντέδρασε. Το ΕΣΡ επέβαλλε 100.000 ευρώ πρόστιμο για το φιλί το οποίο αντάλλαξαν ο Κώστας Κάππας με τον Περικλή Ασημακόπουλο. Αργότερα, και μετά τις αντιδράσεις, το ΕΣΡ ακύρωσε το πρόστιμο αλλά σε ανακοίνωση που είχε βγάλει είχε αναφέρει πώς ναι μεν το το πρόστιμο ακυρώνεται αλλά οι σκηνές, οι εκφράσεις και οι διάλογοι υποβάθμισαν όλη την εκπομπή.