Η ζεστή αγκαλιά, που πήραν από τους δικούς τους ανθρώπους στο τελευταίο σετ της προηγούμενης εβδομάδας, έδωσε στα υποψήφια μοντέλα του GNTM 4 το κίνητρο και τη δύναμη, που χρειάζονταν, ώστε να συνεχίσουν στην κούρσα της διεκδίκησης του μεγάλου επάθλου.

Χωρίς τη Μαρία Κουμαρά, πλέον, στον διαγωνισμό, το όνειρο της κορυφής του GNTM 4 γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό για τους top 8, την ώρα που η απόσχιση της Κυβέλης Χατζηευστρατίου, από το υπόλοιπο σπίτι, μοιάζει οριστική.

Κάπως έτσι, στο επεισόδιο της Δευτέρας (29/11) στην πισίνα του σπιτιού εμφανίστηκαν ο Γιώργος Καράβας με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, σε ρόλο μοντέλου και φωτογράφου αντίστοιχα, για να ανακοινώσουν το καινούριο challenge: αυτό μιας φωτογράφησης για μεγάλη εταιρία design οπτικών. Το concept αυτή τη φορά ήθελε τα μοντέλα σε ρόλο λουόμενων άλλης εποχής, να ποζάρουν με ύφος υπεροπτικό, φορώντας φυσικά τα γυαλιά.

Σε πολλούς ταίριαξε γάντι η δοκιμασία ενώ άλλοι φάνηκε να δυσκολεύονται με το φως, χάνοντας λίγη από τη λάμψη, που αποζητά μια luxury καμπάνια. Παρόλαυτα, τα αποτελέσματα δικαίωσαν coach και κριτή και η επιβράβευση ήρθε για να δώσει extra boost σε έναν διαγωνιζόμενο, αλλά και για να πεισμώσει τους υπόλοιπους.

Το επόμενο πρωί, η μέρα ξεκίνησε από τα χαράματα και μαζί με τον πρωινό καφέ σερβιρίστηκε και το μήνυμα της Ισμήνης Παπαβλασοπούλου για τη μεγάλη δοκιμασία αποχώρησης. Η δράση μεταφέρεται άμεσα σε ένα κτήμα, με το σετ να τοποθετείται κάτω από το νερό.

Η underwater φωτογράφηση είναι γεγονός για μία ακόμα σεζόν του GNTM και φέτος είχε να κάνει με τον αποχωρισμό και τρία συναισθήματα, που αυτός φέρνει μαζί του. Ένα άγαλμα σε κλίμακα 2:1 τοποθετήθηκε στην κινηματογραφική πισίνα και συμβολίζει το στοιχείο, που πρέπει να αποχωριστούν τα μοντέλα, καθώς ποζάρουν για τον φακό του Παναγιώτη Σιμόπουλου.

Τα συναισθήματα έπρεπε να μοιράσει στους συμπαίκτες του ο Αγγαίος, που ήταν και ο νικητής της προηγούμενης δοκιμασίας. Το disadvantage ήταν το συναίσθημα της απόγνωσης, το οποίο και ο Αγγαίος έδωσε στοχευμένα στην Κυβέλη, με την ελπίδα να την βγάλει εκτός του διαγωνισμού και στην Αγάπη, την οποία θεωρούσε πολύ δυνατή παίκτρια και πίστευε ότι μπορούσε να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό.

Με… «ναυαγοσώστες» την Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, τη Ζενεβιέβ Μαζαρί και τον Γιώργο Καράβα, τα μοντέλα προσπάθησαν να αποδώσουν με ηρεμία και με… μια ανάσα, τα σωστά φωτογραφικά «κλικ», που θα τους εξασφάλιζαν μία θέση στο top 7 του διαγωνισμού. Κάποιοι κατάφεραν να διαχειριστούν το σετ με χάρη και εκφραστικότητα, ενώ άλλοι βυθίστηκαν, στην κυριολεξία, υπό το βάρος των ανασφαλειών τους.

Στο πλατό ετυμηγορίας, οι τέσσερις κριτές, Άγγελος Μπράτης, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Δημήτρης Σκουλός, κλήθηκαν να κρίνουν τις λήψεις, με βάση τα συγκεκριμένα συναισθήματα, που είχαν τα παιδιά κατά τον δικό τους «αποχωρισμό». Το θέμα είναι όμως σε κάθε «κλικ» να είναι εμφανής -και χωρίς υπότιτλους- η ουσία του modelling, που δεν είναι άλλη από την πόζα και την έκφραση.

Η Όλγα έκλεψε τις εντυπώσεις στην υποβρύχια φωτογράφιση του GNTM.

Το μοντέλο είχε μια από τις καλύτερες λήψεις, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά είχαν δυσκολευτεί αρκετά.

Η Ζενεβιέβ Μαζαρί ενθουσιάστηκε με τις υποβρύχιες πόζες, ενώ ο Γιώργος Καράβας και η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου κοιτούσαν αποσβολωμένοι το μόνιτορ.

«Ήταν μια τέλεια εμπειρία! Είναι μια φωτογράφιση που ήθελα γενικά σαν concept και νομίζω θα ‘χουμε μια ωραία λήψη», είπε η Όλγα αμέσως μετά την προσπάθειά της.

Ο Δημήτρης Σκουλός αποθέωσε την Κυβέλη και έριξε καρφί στους υπόλοιπους

Την φωτογραφία της Κυβέλης σχολίασαν στη συνέχεια οι κριτές του GNTM και ο Δημήτρης Σκουλός άδραξε την ευκαιρία να «καρφώσει» τους υπόλοιπους παίκτες.

Συγκεκριμένα, η νεαρή παίκτρια δεν τα πηγαίνει αρκετά καλά με τους συμπαίκτες της και το τελευταίο διάστημα έχει συνεχώς το disadvantage. Στην θέα της εξαιρετικής φωτογραφίας της Κυβέλης, ο Δημήτρης Σκουλός άδραξε την ευκαιρία για να «την πει» στα υπόλοιπα παιδιά, που την έχουν βάλει στο στόχαστρο: «Η εικόνα μου θυμίζει ιταλική Αναγέννηση. Είναι σαν πίνακας. Δεν θα αναλωθώ σε χέρια και πόδια, όταν μια εικόνα είναι τόσο δυνατή. Δεν υπάρχει λόγος. Αλλά εγώ θέλω να μιλήσω για την απόγνωση που έπρεπε να κάνεις. Δεν ξέρω αν είναι πιο δυνατή η απόγνωση αυτή εδώ ή των παιδιών πίσω που σε βγάζουν κάθε φορά disadvantage».

Οι καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας, που υπηρέτησαν το concept στο εκατό τοις εκατό ήταν εκείνες της Όλγας και της Κυβέλης. Η Όλγα είχε σαν συναίσθημα το πάθος και η Κυβέλη είχε την απόγνωση, το disadvantage της συγκεκριμένης δοκιμασίας. Εκείνη που κατάφερε να πάρει τη δουλειά και θα έχει στο επόμενο challenge το avantage ήταν η φωτογραφία της Κυβέλης.

Στο σύνολο των λεπτομερειών, μία λήψη δεν κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα του «Don’t Let Go», με αποτέλεσμα ένα μοντέλο να αποχωριστεί, με μεγάλες δόσεις συγκίνησης, το σπίτι του GNTM 4.

Στο bottom two, για ακόμα μια φορά βρέθηκε ο Στυλιανός, ο οποίος δυστυχώς δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους κριτές.

Ο Στυλιανός και κατά την διάρκεια της δοκιμασίας, αλλά και μετά το τέλος της, έπαθε κρίση πανικού και απογοητεύτηκε από τον εαυτό του. Εκείνος ξέσπασε σε κλάμματα και δεν μπορούσε να συνέλθει με τίποτα. Παραδέχτηκε ότι τον δυσκόλεψε πολύ το νερό και τον άγχωσε ιδιαίτερα, αφού δεν μπορούσε με τίποτα να συγκεντρωθεί σε όλο αυτό.

Η Αγάπη ήταν εκείνη που βρέθηκε δίπλα του και αγωνίστηκε και εκείνη για την παραμονή της στο παιχνίδι. Εκείνος που δυστυχώς αποχώρησε από το παιχνίδι, μια ανάσα πριν από την τελική πεντάδα του διαγωνισμού ήταν ο Στυλιανός. Η Όλγα έδειξε να μην μπορεί να δεχτεί την αποχώρηση του Στυλιανού και ξέσπασε σε κλάμματα, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να μείνει στο παιχνίδι χωρίς εκείνον.

Το μοντέλο δεν στεναχωρήθηκε μόνο για την αποχώρησή του από τον διαγωνισμό αλλά και για τον αποχαιρετισμό του με το κορίτσι του, την Όλγα.

Το ειδύλλιο τους ξεκίνησε μέσα στο σπίτι του GNTM και τώρα, που ο Στυλιανός αποχώρησε, ξέσπασαν και οι δύο σε κλάματα.

Μια έκπληξη περίμενε τους τηλεθεατές ακριβώς τη στιγμή του αποχαιρετισμού, όπου έδωσαν ένα παθιασμένο φιλί on air, δηλώνοντας πλέον δημόσια ότι είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι.

Με την επιστροφή στο σπίτι, η Όλγα έτρεξε αμέσως στην αγκαλιά του και περιέγραψε on camera το πως γνωρίστηκαν. Οι δυο τους πρωτομίλησαν στο ξενοδοχείο πριν μπουν στο bootcamp, όπου η Όλγα παραπονιόταν για το φαγητό και ο Στυλιανός της έδωσε το δικό του. Οι δυο τους τον τελευταίο καιρό έδειχναν ότι είναι κοντά, αλλά δεν είχαν πει ποτέ ότι είναι ζευγάρι. Ο Στυλιανός πριν φύγει απο το παιχνίδι δήλωσε ότι στην προσωπική του ζωή έχει ανοίξει την πιο μεγάλη και σημαντική πόρτα.