Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ενδεχόμενο η εφετινή χρονιά να είναι χρονιά ανάπτυξης, εκφράζει η βρετανική εκδοτική εταιρεία Daily Mail & General Trust μετά την αύξηση 2% που σημείωσαν οι πωλήσεις της εφημερίδας το δωδεκάμηνο Οκτώβριος 2009- Σεπτέμβριος 2010.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα έσοδα από τη διαφήμιση αυξήθηκαν κατά 9% στις πρώτες επτά εβδομάδες του τρέχοντος οικονομικού έτους, συνεχίζοντας μια τάση ανάκαμψης αλλά τα έσοδα από την περιφερειακή διαφήμιση έπεσαν κατά 7% και δεν αναμένεται να βελτιωθούν αυτό το τρίμηνο.

«Αν και είμαστε επιφυλακτικοί σχετικά με τη μεσοπρόθεσμη εικόνα, λαμβανομένων υπόψη των συνεχιζόμενων οικονομικών αβεβαιοτήτων, είμαστε σε καλή θέση να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις επιχειρήσεις μας», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Μάρτιν Μόργκαν σε δήλωση του.

Τα βασικά επιχειρησιακά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10% στα 320 εκατομμύρια λίρες, (378 εκατομμύρια ευρώ), υπερβαίνοντας τις προσδοκίες, κυρίως εξαιτίας της περικοπής του κόστους στα μέσα ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης ισχύος των επιχειρηματικών λειτουργιών. Οι πωλήσεις έφθασαν τα 1,98 δισεκατομμύρια λίρες, (2,34 δισεκατομμύρια ευρώ), λίγο κάτω από το 1,99 δισ. που ανέμενε η αγορά.

Η ναυαρχίδα των εκδόσεων της εταιρείας είναι η Daily Mail, η πιο δημοφιλής ταμπλόιντ εφημερίδα της Βρετανίας.