Δύο μέρες έμειναν μέχρι να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής του MasterChef 5 και οι δυο φιναλίστ, Διονύσης Σαρακίνης και Μαργαρίτα Νικολαΐδη να μάθουν ποιος θα κερδίσει τον τίτλο αλλά και το χρηματικό έπαθλο.

Το βράδυ της Δευτέρας, Μαργαρίτα και Νικολαΐδης βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη δοκιμασία αντιγραφής όμως δεν έλειψαν τα πειράγματα, σπόντες αλλά και η συγκίνηση.

Τι είδαμε όμως το βράδυ της Δευτέρας στο MasterChef 5;

MasterChef 5 τελικός: «Πάγωσαν» η Μαργαρίτα και ο Διονύσης με τα πιάτα αντιγραφής

Έφτασε η τρίτη μέρα του τελικού του MasterChef 5 και η Μαργαρίτα Νικολαΐδη μαζί με τον Διονύση Σαρακίνη θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πιο απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής.

Έχοντας ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη αποκλειστικά για να τιμήσει με την παρουσία και την εμπειρία του τον τελικό του MasterChef 5, ο παγκοσμίου φήμης, σουηδικής καταγωγής γαστρονομικός δημιουργός του εστιατορίου Aska, Fredrik Berselius, κάνει αρκετά δύσκολο το έργο της Μαργαρίτας Νικολαΐδη και του Διονύση Σαρακίνη.

Ο σεφ τους παρουσίασε τα τρία πιάτα τα οποία θα πρέπει να αντιγράψουν ενώ όταν οι παίκτες τα αντίκρισαν δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την εικόνα που έβλεπαν.

 «Με συγκινεί τόση επισημότητα παρά με αγχώνει. Το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι έχουν δουλέψει γι’ αυτό με συγκινεί.  Δεν έχω λόγια. Πρέπει με τις πράξεις μας να αποδείξουμε στους σεφ πως νιώθουμε τιμή για τα πιάτα που μας έχει φέρει ο σεφ» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Νικολαΐδη στην κάμερα του MasterChef 5.

Από τη μεριά του ο Διονύσης Σαρακίνης εντόπισε πως τα πιάτα είναι φτιαγμένα με πολύ μεράκι, πολλή αγάπη και πολλή προσοχή. «Είναι εξαιρετικό να μαγειρεύεις για έναν σεφ αυτού του βεληνεκούς» σχολίασε ο φιναλίστ του MasterChef.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ενημέρωσε τους δυο παίκτες πως θα έχουν στη διάθεση τους τρεις ώρες για να παρασκευάσουν τα πιάτα τους.

«Μέσα σε αυτές τις τρεις ώρες θέλουμε 4 πιάτα από το κάθε στάδιο. Θα δοκιμάσουμε όλοι αλλά σήμερα βαθμολογεί μόνο ο Fredrik, ο δημιουργός των πιάτων» υπογράμμισε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη πήρε τα κρουασάν μαζί της στη δοκιμασία και το twitter ταυτίστηκε

«Να βάλουμε τις μπλούζες μας και να δούμε τι μας περιμένει» είπε ο Διονύσης Σαρακίνης στην συμπαίκτρια του Μαργαρίτα Νικολαΐδη κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος και λίγη ώρα πριν βρεθούν οι δυο τους αντιμέτωποι με την δοκιμασία αντιγραφής του MasterChef 5.

Από τη μεριά της, η Μαργαρίτα η οποία δεν έχει κρύψει ποτέ ότι της αρέσει το τσιμπολόγημα, επεσήμανε στον Διονύση πως: «Δεν ξέρω για σένα, εγώ θα πάρω σε ένα σακουλάκι τα κρουσανάκια και τα ψωμάκια και κανά φρούτο!».

Φυσικά, αυτό δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τον Διονύση Σαρακίνη. «Ο Ελληνάρας δε φεύγει ποτέ από μέσα μας. Η Μαργαρίτα θα καβατζώσει στο σακουλάκι το δεκατιανό να είμαστε καλυμμένοι. Να φάμε και κάτι» είπε ο Διονύσης στην κάμερα του MasterChef.

Η κίνηση αυτή της Μαργαρίτας Νικολαΐδη ενθουσίασε τους χρήστες του twitter οι οποίοι την χαρακτήρισαν «είδωλο» ενώ οι περισσότεροι είδαν σε εκείνη τους εαυτούς τους.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τρόμαξε τους φιναλίστ

Διονύσης Σαρακίνης και Μαργαρίτα Νικολαΐδη, μπήκαν στην κουζίνα ώστε να φέρουν εις πέρας την πιο δύσκολη δοκιμασία αντιγραφής στην τρίτη μέρα δοκιμασιών του μεγάλου τελικού του MasterChef 5.

Το άγχος είχε «χτυπήσει» κόκκινο και οι δυο φιναλίστ ήταν απορροφημένοι στη διαδικασία καθώς δεν ήθελαν να απογοητεύσουν τους σεφ.

Τότε όμως, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μπήκε στην κουζίνα ώστε να δει πώς τα πάνε οι παίκτες με τις παρασκευές τους.

Αυτό ήταν αρκετό ώστε να τους τρομάξει.

«Άι να χαθείς, τρόμαξα» αναφώνησε ο Διονύσης Σαρακίνης ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος βρήκε την ευκαιρία για να κάνει λίγο χιούμορ ακόμα. «Συγνώμη, έπρεπε να βήξω πρώτα» έσπευσε να δικαιολογηθεί ο σεφ.

«Δεν με αγχώνει καθόλου που την ώρα που έστηνα ήταν από πάνω ο σεφ Κουτσόπουλος. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε με μεράκι και αγάπη» πρόσθεσε ο Διονύσης Σαρακίνης στην κάμερα του MasterChef.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε on air τα παράπονα του στη Βίκυ Καγιά

Τα παράπονα του on air στη Βίκυ Καγιά έκανε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στο MasterChef που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο σεφ και κριτής του MasterChef μπήκε στην κουζίνα ώστε να δει πώς τα πάνε οι δυο φιναλίστ στη μαγειρική δοκιμασία αντιγραφής του τελικού.

Ο «θείος Λεώ» ανέφερε στον Διονύση Σαρακίνη πως ο καλεσμένος σεφ, Fredrik Berselius, πριν γίνει μάγειρας ήταν μοντέλο ενώ στην συνέχεια εξέφρασε τα παράπονα του για δηλώσεις της Βίκυς Καγιά η οποία φέρεται να είπε πως ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν κάνει για μοντέλο.

«Είπε για τον Σωτήρη, είπε για τον Πάνο και στο τέλος λέει “ο Λεωνιδάκος δεν κάνει για μοντέλο”», είπε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στον Διονύση Σαρακίνη.

Οι χρήστες του twitter οι οποίοι δεν αφήνουν τίποτα ασχολίαστο, έσπευσαν να… παρηγορήσουν τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και να «δικάσουν» τη Βίκυ Καγιά.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε παρατήρηση στον Διονύση Σαρακίνη

Η τρίτη μέρα των δοκιμασιών του μεγάλου τελικού του MasterChef 5 ξεκίνησε και η Μαργαρίτα Νικολαΐδη με τον Διονύση Σαρακίνη μπήκαν στην κουζίνα για να παρασκευάσουν τα πιάτα του καλεσμένου και καταξιωμένου σεφ Fredrik Berselius.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, ο Σωτήρης Κοντιζάς μπήκε στην κουζίνα για να δει πώς τα πάνε οι φιναλίστ με τα πιάτα τους.

Ο σεφ όμως έκανε παρατήρηση στον Διονύση Σαρακίνη για την ακαταστασία που επικρατούσε στον πάγκο του.

«Έλα ρε Διονύση λίγο πιο καθαρά εκεί πέρα. Ψύχραιμα! Καθαριότητα και ασφάλεια. Ο Fredrik μίλησε για τεχνική, πρώτες ύλες, ισορροπία στις γεύσεις, λίγα και καλά υλικά μέσα στο πιάτο. Δεν έχει να κάνει μόνο με γεύσεις, έχει να κάνει και με φιλοσοφία», είπε αυστηρά ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Ε, με μάτιασες σεφ!», απάντησε ο Διονύσης Σαρακίνης θέλοντας να ελαφρύνει λίγο την ατμόσφαιρα και έσπευσε να καθαρίσει τον πάγκο του.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς φώναξε την Μαργαρίτα Νικολαΐδη και εκείνη του έκανε… αντίποινα

Η απαιτητική δοκιμασία της τρίτης μέρας των δοκιμασιών του μεγάλου τελικού του MasterChef 5 έφτασε στο τέλος.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύσης Σαρακίνης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για άλλη μια φορά μέσα στην κουζίνα και ετοίμασαν τα πιάτα τα οποία θα παρουσίαζαν στους κριτές αλλά και τον καλεσμένο και καταξιωμένο σεφ Fredrik Berselius.

Οι τρεις σεφ με τον καλεσμένο τους, πήραν τις θέσεις τους στο τραπέζι για να δοκιμάσουν τις παρασκευές ώστε να μπορέσει ο Fredrik Berselius να βαθμολογήσει.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς τότε, αντί να περιμένει να μπει η Μαργαρίτα Νικολαΐδη στο χώρο, θέλησε να τη φωνάξει με έναν τρόπο λίγο πιο… έντονο. «Μαργαρίταααα!» άρχισε να φωνάζει ο σεφ και λίγη ώρα αργότερα η παίκτρια εμφανίστηκε μπροστά στους και τον αγριοκοίταξε.

Τα γέλια δεν έλειψαν από τους υπόλοιπους σεφ ενώ η Μαργαρίτα Νικολαΐδη σε... «αντίποινα» σέρβιρε τελευταίο τον Σωτήρη Κοντιζά.

«Της υπομονής να είσαι σεφ! Δεν πρέπει να βιάζεσαι! Το καλό πράγμα αργεί να έρθει» του είπε η Μαργαρίτα Νικολαΐδη.

«Ο σεφ, ακόμα δεν έχω μπει μέσα να τον σερβίρω, φωνάζει “Μαργαρίτα” αλλά τελευταίος θα φάει γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει και το καλό πράγμα αργεί να έρθει» είπε η παίκτρια στην κάμερα του MasterChef.