Έφτασε η τρίτη μέρα του τελικού του MasterChef 5 και η Μαργαρίτα Νικολαΐδη μαζί με τον Διονύση Σαρακίνη θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πιο απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής.

Έχοντας ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη αποκλειστικά για να τιμήσει με την παρουσία και την εμπειρία του τον τελικό του MasterChef 5, ο παγκοσμίου φήμης, σουηδικής καταγωγής γαστρονομικός δημιουργός του εστιατορίου Aska, Fredrik Berselius, κάνει αρκετά δύσκολο το έργο της Μαργαρίτας Νικολαΐδη και του Διονύση Σαρακίνη.

Ο σεφ τους παρουσίασε τα τρία πιάτα τα οποία θα πρέπει να αντιγράψουν ενώ όταν οι παίκτες τα αντίκρισαν δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την εικόνα που έβλεπαν.

 «Με συγκινεί τόση επισημότητα παρά με αγχώνει. Το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι έχουν δουλέψει γι’ αυτό με συγκινεί.  Δεν έχω λόγια. Πρέπει με τις πράξεις μας να αποδείξουμε στους σεφ πως νιώθουμε τιμή για τα πιάτα που μας έχει φέρει ο σεφ» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Νικολαΐδη στην κάμερα του MasterChef 5.

Από τη μεριά του ο Διονύσης Σαρακίνης εντόπισε πως τα πιάτα είναι φτιαγμένα με πολύ μεράκι, πολλή αγάπη και πολλή προσοχή. «Είναι εξαιρετικό να μαγειρεύεις για έναν σεφ αυτού του βεληνεκούς» σχολίασε ο φιναλίστ του MasterChef.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ενημέρωσε τους δυο παίκτες πως θα έχουν στη διάθεση τους τρεις ώρες για να παρασκευάσουν τα πιάτα τους.

«Μέσα σε αυτές τις τρεις ώρες θέλουμε 4 πιάτα από το κάθε στάδιο. Θα δοκιμάσουμε όλοι αλλά σήμερα βαθμολογεί μόνο ο Fredrik, ο δημιουργός των πιάτων» υπογράμμισε ο Σωτήρης Κοντιζάς.