Σάλος προτού καν προβληθεί στην τηλεόραση έχει προκαλέσει στην Ολλανδία μια παιδική εκπομπή, στόχος της οποίας είναι να προωθήσει τη θετική εικόνα του ανθρώπινου σώματος. Οι αντιδράσεις οφείλονται στο γεγονός ότι στην εκπομπή εμφανίζονται ολόγυμνοι ενήλικες, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήσεις των παιδιών για το σώμα.

Στην εκπομπή Simply Naked εμφανίζονται κάποιοι ενήλικες με διαφορετικά σώματα, οι οποίοι λύνουν τις απορίες παιδιών 10 έως 12 ετών σε θέματα όπως αν υπάρχουν κάποια σημεία που μας κάνουν να ντρεπόμαστε ή για το ξύρισμα σε σχέση με την αποτρίχωση με κερί.

Οι αντιδράσεις στα social media ποικίλουν, με κάποιους να χαρακτηρίζουν την εκπομπή «αηδιαστική» και άλλους «εκπαιδευτική», ενώ ακόμη και πολιτικοί έχουν πάρει θέση, ασκώντας κριτική. Ένας από αυτούς είναι ο βουλευτής Tunahan Kuzu, ο οποίος αποκάλεσε την εκπομπή «γελοία» και προέτρεψε τους ακολούθους του να στείλουν email στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NPO για να σταματήσει η μετάδοση της εκπομπής. Από την πλευρά του ο ακροδεξιός πολιτικός Thierry Baudet σχολίασε ότι «είναι κοντά στην προώθηση της παιδοφιλίας», όπως μεταδίδει το dutchnews.nl.

Άλλοι σχολίασαν πως η εκπομπή «δεν είναι κάτι φυσιολογικό και δεν πρέπει να γίνει», ενώ το θέμα ενδέχεται να φτάσει μέχρι τη Βουλή.

Σύμφωνα πάλι με τον παρουσιαστή Edson da Graça, η πιο ρεαλιστική εικόνα των σωμάτων προωθεί μια πιο θετική εικόνα του εαυτού μας. «Ο σκοπός είναι να μάθουν τα παιδιά ότι κάθε σώμα είναι διαφορετικό και ότι δεν είναι όλα τα σώματα τέλεια».

Η Elsbeth Reitzema από το ίδρυμα σεξουαλικής υγείας Rutgers, το οποίο βοήθησε στη δημιουργία του concept της εκπομπής, ανέφερε πως οι επεξεργασμένες με Photoshop ή ημι-πορνογραφικές εικόνες που βλέπουν τα παιδιά κάθε μέρα στην τηλεόραση και στο ίντερνετ παραποιούν την πραγματικότητα. Τα πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για τους γονείς να ανοίξουν το θέμα με τα παιδιά τους, συνέχισε.

Το NTR, το κρατικό κανάλι που θα μεταδώσει την εκπομπή, ανέφερε ότι η εκπομπή «έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά». «Τα παιδιά ήξεραν ακριβώς τι επρόκειτο να συμβεί και μπορούσαν να πουν πώς αισθάνονται οποιαδήποτε στιγμή. Περιμέναμε κάποιες αντιδράσεις. Δεν θα πιστεύουν όλοι πως είναι OK και αυτό είναι εντάξει. Οι γονείς θα αποφασίσουν αν τα παιδιά τους θα το δουν», δήλωσε εκπρόσωπός του.

Το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής αναμένεται να μεταδοθεί στις 21 Μαρτίου από το NTR.