Η Ηρώ Περουλάκη ήταν η παίκτρια η οποία αποχώρησε από το MasterChef το βράδυ της Τρίτης και πλέον οι υποψήφιοι μάγειρες του διαγωνισμού είναι 17.

Οι παίκτες ετοιμάζονται για την τέταρτη ομαδική δοκιμασία η οποία θα είναι και η πρώτη εξωτερική. «Κόκκινοι» και «Μπλε» στάθηκαν απέναντι από τους κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο και περίμεναν να ακούσουν τις οδηγίες τους.

«Η σημερινή δοκιμασία θα είναι των δύο άκρων, του πολύ απλού και του σύγχρονου. Ζητούμενο είναι να δημιουργήσετε δύο μενού. Το ένα θα έχει χαρακτηριστικό την απλότητα με πηγή έμπνευσης τη Μοναστηριακή κουζίνα. Το δεύτερο μενού θα είναι βασισμένο στη σύγχρονη Ελληνική γαστρονομία. Απλό και σύνθετο. Αυτή είναι η δοκιμασία για σήμερα. Τα μενού θα είναι 4 πιάτων. Σούπα, ορεκτικό, κυρίως με ψάρι και γλυκό. Ζητούμενο σε κάθε πιάτο είναι να «πρωταγωνιστεί» το ίδιο υλικό», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Μπλε και Κόκκινοι έχουν στη διάθεση τους 2,5 ώρες για να ετοιμάσουν 40 πιάτα.

Οι παίκτες αποφάσισαν τα πιάτα που θα δημιουργήσουν και η δοκιμασία ξεκίνησε σε ένα άκρως μαγευτικό τοπίο καθώς κλήθηκαν οι υποψήφιοι μάγειρες κλήθηκαν να μαγειρέψουν στην σκιά του Ναού του Ποσειδώνα.

Και ενώ οι παίκτες ετοιμαζόντουσαν να μαγειρέψουν ένας από τους παίκτες της Μπλε Ομάδας θέλησε να κάνει ένα σχόλιο για την τοποθεσία. Μόνο που αντί Ποσειδώνα είπε… Παρθενώνα προκαλώντας την άμεση αντίδραση συμπαίκτριας του που έσπευσε να τον διορθώσει. Ο λόγος για τον Νίκο Σκορδάκη.