Οι αλλαγές που επέρχονται με την τροπολογία για τη λειτουργία των ΜΜΕ, η οποία ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή, θα αποβούν σε όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, υποστηρίζει η Ένωση Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μάλιστα, η Ένωση καλεί τις περιφερειακές ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο να υπερασπιστούν «το κοινό συμφέρον» και διατυπώνει τις αντιρρήσεις της στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, οι Ενώσεις και τα Σωματεία των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ, που έληξε το πρωί της Τετάρτης.


Η ανακοίνωση:

«Η τροπολογία του πολυνομοσχεδίου για την λειτουργία των μέσων ενημέρωσης βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση και διορθώνει κακώς κείμενα πολλών ετών στον χώρο μας. Το αποτέλεσμα των αλλαγών, που επέρχονται, θα αποβεί σε όφελος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια σε όφελος και των εργαζομένων σε αυτές. Αδυνατούμε να καταλάβουμε τους λόγους της απεργίας και καλούμε τις περιφερειακές ενώσεις των εργαζομένων στον τύπο να υπερασπιστούν το κοινό μας συμφέρον».