Ανήμερα της ψήφισης της τροπολογίας για τα ΜΜΕ και τη ΝΕΡΙΤ, που προκάλεσε αντιδράσεις, εντός και εκτός Βουλής, επέλεξε ο Παντελής Καψής να καταγγείλει ότι επιχειρείται… η επαναφορά του κυβερνητικού ελέγχου στη ΝΕΡΙΤ.

Με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, ο κ. Καψής χαρακτηρίζει «λάθος» την τροπολογία για τη ΝΕΡΙΤ και ουσιαστικά κάνει λόγο για επιχειρούμενη χειραγώγηση της Δημόσιας Τηλεόρασης και για κυβερνητική αναξιοπιστία.

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι πριν λίγους μήνες ο κ. Καψής ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της θητείας του, στελεχώθηκε η μεταβατική Δημόσια Τηλεόραση και δημοσιοποιήθηκαν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ, διαδικασίες που έχουν χαρακτηριστεί (επιεικώς) ως «αδιαφανείς».

Η επίμαχη τροπολογία για τα ΜΜΕ και τη ΝΕΡΙΤ ψηφίστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης από το β’ θερινό τμήμα της Βουλής, απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Παντελή Καψή στο Facebook

Η τροπολογία για τη ΝΕΡΙΤ

Ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα ακόμα λάθος. Ο νόμος για την ΝΕΡΙΤ απαιτούσε πράγματι χρονοβόρες διαδικασίες η λύση όμως δεν είναι η επαναφορά του κυβερνητικού ελέγχου. Το Εποπτικό Συμβούλιο μπορεί και πρέπει να διορίζεται από ένα πιο αντιπροσωπευτικό σώμα, όχι από την κυβερνητική πλειοψηφία. Πέρσι τέτοια εποχή υπερασπιζόμασταν σαν μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή την θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σήμερα θα υποστηρίξουμε το ακριβώς αντίθετο. Με ποια αξιοπιστία;

Η εξωτερική φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του κ. Αριστοτέλη Μεταξά