Έβγαλαν «φόρα παρτίδα» τις λίστες των υποψηφίων για τη ΝΕΡΙΤ

Αναζητούνται οι υπαίτιοι της διαρροής- Τι απαντά η διοίκηση


MEDIA
18:53
11/02/2014
Έβγαλαν «φόρα παρτίδα» τις λίστες των υποψηφίων για τη ΝΕΡΙΤ
3
loading

Στο θέμα της διαρροής στοιχείων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό της για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Στην παρούσα φάση επεξεργασίας των στοιχείων από τον τεχνικό σύμβουλο, δεν υφίσταται καν ο προβλεπόμενος στην Προκήρυξη προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων, ο οποίος θα καταρτισθεί μετά την επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσαν οι υποψήφιοι στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωσή τους.

Η επαλήθευση αυτή θα γίνει με βάση τα στοιχεία που θα κληθούν να υποβάλουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, προκειμένου να τεκμηριώσουν τόσο τα τυπικά τους προσόντα όσο – ιδίως – την προηγούμενη εμπειρία τους, σε θέση αντίστοιχη με αυτή για την οποία έχουν υποβάλει υποψηφιότητα, επισυνάπτοντας σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα, με επαρκή πεδία και χωρητικότητα, ψηφιακά (σκαναρισμένα) αντίγραφα αποδεικτικών των προσόντων που δήλωσαν στην αίτησή τους.

Ο πίνακας που δημοσιεύουν διάφορα ιστολόγια καταρτίσθηκε μηχανογραφικά, βάσει των δηλωθέντων από τους υποψηφίους προσόντων, και εγκαταστάθηκε σε δοκιμαστικό περιβάλλον. Η δε δημοσιοποίησή του είναι προϊόν προσπέλασης στο δοκιμαστικό περιβάλλον από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους.

Η ΝΕΡΙΤ έχει αποδείξει έμπρακτα από τα πρώτα της κιόλας βήματα, ότι όλες οι διαδικασίες της γίνονται με τρόπο ανοικτό, διαφανή, με σεβασμό στο θεσμικό της ρόλο και στην ελληνική κοινωνία, πάντοτε με τη χρήση συγκεκριμένων μεθόδων και αυστηρά καθορισμένων κριτηρίων. Είναι συνεπώς αυτονόητο, ότι αμέσως μετά την επαλήθευση/ τεκμηρίωση των μορίων, ο προσωρινός πίνακας κατάταξης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στην Προκήρυξη.

Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ερευνά το θέμα, για τον εντοπισμό των υπευθύνων της συγκεκριμένης ενέργειας. Είναι πάντως προφανές, ότι τόσο αυτοί, όσο και όποιοι τροφοδοτούν τη σχετική παραφιλολογία, όχι μόνο δεν θέλουν να συμβάλουν στην εξέλιξη αυτής της διαφανούς και ανοικτής διαδικασίας αλλά, αντιθέτως, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την υπονομεύσουν και να την ακυρώσουν. Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε ότι οι προσπάθειές τους θα αποτύχουν και η διαδικασία θα συνεχισθεί απρόσκοπτα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Tsouxtra

  Γνωρίζει κανεί τι απέγιναν οι επιτυχώντες του προηγούμενου διαγωνισμού στον οποίο ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους οπερατέρ για παράδειγμα...ενώ στον πρόσφατο διαγωνισμό αυτή η προϋπόθεση δεν υπήρχε ?

 2. avatar Social Distortion

  Πλάκα έχει πάντως. Που πήγε το καμάρι της Έλληνίδας μάνας που έβγαινε στην γειτονιά και καμάρωνε που φίλησε κατουρημένες ποδιές για να μπεί ο κανακάρης της στο δημόσιο για να κάθεται και να πληρώνεται?
  Που βαδίζομαι ορεεεεεεεε!!!!
  Να κρύβεται αυτός που κάνει αίτηση στο δημόσιο???????!!!!!!!!!!!
  ΩΙΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 3. avatar ΑΚΗΣ

  Σαχλαμάρες στο τετράγωνο. Εάν τους ενδιέφερε η διαφάνεια, και μιλάω γενικά για ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς και παρατάξεις, για να μην παρεξηγηθώ, οποιαδήποτε λίστα, οποιονδήποτε υποψηφίων, για οποιαδήποτε θέση θα έπρεπε ΠΡΩΤΑ να αναρτάται στο διαδίκτυο και μετά να γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες για την πρόσληψη. Ετσι όταν θα βλέπατε πχ το όνομά μου σε μία λίστα, στην οποία θα δήλωνα οτι έχω δεκαπέντε διδακτορικά, ογδόντα μάστερ, και γνώση είκοσι ξένων γλωσσών, θα λέγατε. Τι λέτε ρε παιδιά, ο Μήτσος ο νταλικέρης απο το Μπραχάμι έχει τέτοια προσόντα και δεν το ξέραμε? Μη με παρεξηγήσει ο οποιοσδήποτε Μήτσος νταλικέρης, δεν υποτιμώ το επάγγελμά του, αλλά απλά όπως ένας φτασμένος επιστήμονας όση διάνοια και αν έχει, δεν έχει την ικανότητα να οδηγήσει νταλίκα, το ίδιο και ο νταλικέρης δεν μπορεί να κάνει εγχείρηση ανοικτής καρδιάς....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει