“Να αποσυρθεί αμέσως το κυβερνητικό μπόνους προς τη μιντιακή διαπλοκή” ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία – σκάνδαλο που φέρνει τα πάνω – κάτω στη διαφημιστική αγορά.

“Απαιτούμε την άμεση απόσυρση από την αυριανή συνεδρίαση της Βουλής της τροπολογίας που αφορά στα ΜΜΕ και η οποία εντάχθηκε στο υπό συζήτηση Ν/Σ για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» κατά τρόπο απολύτως παράτυπο και σκανδαλώδη, που εκθέτει πολλαπλά την κυβέρνηση αλλά και τη Βουλή’ τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως:

“Δεν είναι μόνο παντελώς άσχετη τροπολογία, επί της ουσίας ολόκληρο νομοσχέδιο, σε σχέση με το υπό ψήφιση Ν/Σ, ούτε ότι δεν υπήρξε βεβαίως καμία σχετική συζήτηση στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής. Επιπροσθέτως, η απολύτως παράνομη διαδικασία εισαγωγής της τεκμηριώνεται και από τη σαφέστατη διατύπωση του Γενικού Λογιστηρίου με την οποία απεκδύεται του ίδιου του ρόλου του για την οικονομική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που θα επιφέρει η τροπολογία, με Έκθεση η οποία αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για τη συζήτηση και τη σχετική υπερψήφισή της.

Πέραν όμως των σοβαρότατων διαδικαστικών ζητημάτων σημειώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με το σύνολο του περιεχομένου της συγκεκριμένης τροπολογίας, καθώς το περιεχόμενό της αποτελεί κυριολεκτικά ένα νέο συμβόλαιο των πολιτικών δυνάμεων της συγκυβέρνησης με τη διαπλοκή στο χώρο των μίντια.

Με την τροπολογία ως σύνολο και με τις συγκεκριμένες διατάξεις καθιερώνεται απροκάλυπτα ένα νέο πλαίσιο πλήρους αυθαιρεσίας και μεροληψίας υπέρ των συμφερόντων συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

«Τακτοποιούνται» ζητήματα των ιδιοκτησιακών σχέσεων και των συγχωνεύσεων των μίντια ως βήμα, πέραν των άλλων, για τη διαγραφή τεράστιων χρεών.

Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέσω και της αυθαίρετης αλλαγής του χαρακτήρα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και των ενδο-ομιλικών μετακινήσεων.

Δίνεται για πολλοστή φορά παράταση στην παράνομη λειτουργία των μέσων.

Επίσης υπονομεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία και πλήττεται καίρια ο Τύπος μέσω του νέου καθεστώτος για τις διαφημίσεις, τις δημοσιεύσεις και το αγγελιόσημο.

Όλα τα παραπάνω «διευθετούνται» μέσα σε ένα νέο απολύτως προνομιακό για τη διαπλοκή πλαίσιο με υπέρβαση όλων των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων. Προφανής στόχος, μετά και την κατάργηση της ΕΡΤ και το σκάνδαλο της DIGEA, η δημιουργία συνθηκών καρτέλ και η ολόπλευρη στήριξη της μιντιακής διαπλοκής που εξυπηρέτησε με συνέπεια τις μνημονιακές πολιτικές και που βεβαίως υπονομεύει ευθέως την ίδια τη δημοκρατία μας”.