Ο βρετανικός δημοσιογραφικός όμιλος, στον οποίο ανήκει η εφημερίδα The Times, παρουσίασε σήμερα έναν ραδιοσταθμό ο οποίος είναι επικεντρωμένος στην επικαιρότητα και φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το BBC, μέσα σ’ ένα πλαίσιο δύσκολο για τα μέσα ενημέρωσης εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο ραδιοσταθμός Times Radio δηλώνει πως θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο «στην σε βάθος ενημέρωση» απ’ ό,τι στη συζήτηση και άρχισε να εκπέμπει απ’ ευθείας στις ψηφιακές πλατφόρμες σήμερα το πρωί στις 06:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα ώρα Ελλάδας) με προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Παραδοσιακά η εκπομπή «Today» («Σήμερα») του ραδιοσταθμού ποικίλης ύλης Radio 4 του οπτικοακουστικού ομίλου BBC κυριαρχεί στις πρωινές εκπομπές των ενημερωτικών καναλιών και συχνά καθορίζει την πολιτική ατζέντα της ημέρας.

Ο νέος σταθμός ανέφερε πως θέλει να προσελκύσει τους ακροατές τους οποίους απωθεί «ο πυρετώδης τόνος της πολιτικής συζήτησης» των άλλων ραδιοσταθμών, που παρουσιάζουν, όπως υποστηρίζει, «ανώφελα αντιφατικές συνομιλίες» με υπερβολικά πολλές διακοπές εκ μέρους των παρουσιαστών.

Ο Times Radio καυχάται πως επικεντρώνεται σε μια «φωτισμένη σε βάθος ενημέρωση», αναφέρει ο όμιλος News UK σε άρθρο με το οποίο ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του ραδιοσταθμού.

Ο στόχος είναι επίσης να παράσχει μια «καθημερινή ηχητική συνοδεία» στους ανθρώπους σε τηλεργασία στη διάρκεια της κρίσης του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο Τιμ Λέβελ, πρώην στέλεχος του BBC και υπεύθυνος για τον νέο σταθμό.

«Το lockdown συνεχίζεται, αν και ασφαλώς αίρεται λίγο-λίγο, και θέλουμε να γίνουμε μια νέα φωνή στο αυτί των ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτών που εργάζονται στο σπίτι», εξήγησε.

Ο Times Radio είναι το αποτέλεσμα μιας σύμπραξης ανάμεσα στην εφημερίδα The Times, την εβδομαδιαία εφημερίδα Sunday Times και το τμήμα ραδιοφώνου του δημοσιογραφικού ομίλου Wireless στον οποίο ανήκουν και ο οποίος διαθέτει ήδη άλλους σταθμούς, όπως οι Talksport και Talkradio.

Η εφημερίδα The Sun, η οποία ανήκει επίσης στον News UK, είχε λανσάρει τον Απρίλιο του 2009 τον δικό της ραδιοφωνικό σταθμό, τον Sun Talk, πριν τον κλείσει 18 μήνες αργότερα στο πλαίσιο μείωσης των εξόδων.

Στη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού, οι βρετανικοί ραδιοσταθμοί, περιλαμβανομένων του BBC και του εμπορικού ραδιοσταθμού LBC, κατέγραψαν αύξηση του αριθμού των ακροατών.

Ο τομέας, κυρίως ο γραπτός Τύπος, διέρχεται εντούτοις μια δύσκολη περίοδο εξιατίας της κατάρρευσης των διαφημιστικών εισπράξεων.