Η «Λάμψη» ήταν η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και έχει γράψει τη δική της ιστορία στη χώρα. Για 14 ολόκληρα χρόνια προβαλλόταν καθημερινά από τον ΑΝΤ1 και καθήλωνε τους τηλεθεατές μπροστά από τις οθόνες. Δεν είναι τυχαίο ότι αριθμεί 3.457 επεισόδια, ξεκινώντας από τις 16 Σεπτεμβρίου 1991, ενώ έριξε αυλαία στις 29 Ιουλίου 2005.

Το σενάριο έγραψε ο Νίκος Φώσκολος, ο οποίος επίσης εργάστηκε αποκλειστικά ως σκηνοθέτης τουλάχιστον για τα πρώτα 30 επεισόδια, όντας ο δημιουργός αυτού του σημαντικού για την Ελλάδα τηλεοπτικού προϊόντος. Συνολικά γράφτηκαν 150.000 σελίδες διαλόγων για 190 ιστορίες, συμμετείχαν 1.500 ηθοποιοί, ενώ εργάστηκαν επτά σκηνοθέτες και αμέτρητοι τεχνικοί.

Υπάρχουν πολλοί ρόλοι που έμειναν «χαραγμένοι» στο μυαλό των τηλεθεατών. Ωστόσο, αυτός που δύσκολα μπορεί να λησμονηθεί από τον οποιονδήποτε φαν της σειράς, είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο «Ευλογητός». Ο μυστήριος άνδρας με τη χαρακτηριστική ψιθυριστή ομιλία του και τις συχνές εκρήξεις ύφους, που δημιουργούσε εφιάλτες σε όσους δηλητηρίαζαν με ναρκωτικά τη νεολαία. Ένας χαρακτήρας που έμεινε άγνωστος μέχρι το επεισόδιο στο οποίο… δολοφονήθηκε, καθώς κανείς δεν είχε δει το πρόσωπό του λόγω της μάσκας που φορούσε.

Αποκαλύφθηκε τελικά ότι πρόκειται για τον Κώστα Τερζάκη, ο οποίος είχε ενεργή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, με συμμετοχή σε πολλές ταινίες. Στη «Λάμψη» ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και αρραβωνιαστικός της Τατιάνας Δράκου, κόρης του πανίσχυρου μεγιστάνα, Γιάγκου Δράκου.

Και μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία του εμφάνιση, όμως ο «Ευλογητός» είναι μια καλτ φυσιογνωμία, που ακόμη και τώρα μνημονεύεται. Μάλιστα, συνεχίζει να προκαλεί πάθη (ίσως και φόβο) ακόμη και σήμερα, αλλά… σε άλλο γήπεδο. Για την ακρίβεια, σε πραγματικό γήπεδο, αυτό της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, όντας ο άνθρωπος που εκφωνεί τις ενδεκάδες και τους σκόρερ στα γκολ της Ένωσης, όταν αυτή αγωνίζεται εντός έδρας -κυρίως στο ΟΑΚΑ.

Το προηγούμενο διάστημα ο ηθοποιός μπήκε στον «πάγο», όπως και η αθλητική δράση στη χώρα ελέω κορονοϊού, ωστόσο με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση και σταδιακά σε μια σχετική κανονικότητα, θα αναλάβει και εκείνος ξανά έναν από τους αγαπημένους του ρόλους, καθώς μέσω αυτού βρίσκεται κοντά στην ομάδα που υποστηρίζει με πάθος.