Κλίμα συγκίνησης επικράτησε χθες στο πλατό του Masterchef με τον διαγωνιζόμενο Βασίλη Στεφανίδη από τη Θεσσαλονίκη, που πήγε στον διαγωνισμό μαγειρικής για να αποδείξει πως όταν θες να πετύχεις κάτι το πετυχαίνεις, ότι εμπόδια και αν συναντήσεις στη ζωή σου.

Ο Βασίλης αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την όρασή του και συγκεκριμένα βλέπει μόλις 5%. Όπως εξομολογήθηκε στους κριτές, έχασε την όρασή του από το ένα μάτι στα 12 του χρόνια και από το δεύτερο στα 24 του.

Με αφορμή τη συμμετοχή του Βασίλη στο MasterChef, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μίλησε για όλους αυτούς που δεν υπολογίζουν και βάζουν εμπόδια στα άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα με την όρασή τους. Εξομολογήθηκε μάλιστα για πρώτη φορά μια προσωπική του ιστορία.

«Συνήθως βλέπουμε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα και η πρώτη σκέψη είναι η παραίτηση. Θα σου πω μια προσωπική μου εμπειρία. Στο Λύκειο είχα σχέση με μια κοπέλα που ήταν κωφάλαλη. Θυμάμαι ότι το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να μην την κάνω να νιώθει ότι έχει πρόβλημα, γιατί δεν είχε πρόβλημα, ήταν ένας πλήρως λειτουργικός άνθρωπος.

Και το πρόβλημα το έχουμε εμείς που συνήθως, επειδή είμαστε λίγο γαϊδούρια, στην καθημερινότητά μας βάζουμε εμπόδια σε αυτούς τους ανθρώπους με το να παρκάρουμε το μηχανάκι μας εκεί που δεν πρέπει μέχρι να βγάζουμε τραπεζάκια εκεί που δεν πρέπει για να απολαμβάνουν οι πολλοί τον καφέ τους και τους άλλους να τους βάζουμε στο περιθώριο», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Με το πρώτο «ναι» από τον κ.Κουτσόπουλο ο Βασίλης ξέσπασε σε κλάματα, ενώ τα δύο επόμενα «ναι» από Πάνο Ιωαννίδη και Σωτήρη Κοντιζά τον πέρασαν στην επόμενη φάση.

Οι τρεις κριτές του φόρεσαν την ποδιά και τον αγκάλιασαν, τονίζοντάς του ότι «περιμένουμε να δούμε πράγματα από σένα και είμαι σίγουρος ότι θα τα δούμε»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.