Πότε θα δούμε στη χώρα μας το «The Mandalorian», αναρωτιούνται όλοι οι φαν του Star Wars, αν και κανείς δεν ξέρει να τους πει με σιγουριά.

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Netflix, της Amazon και της Apple είχε δηλώσει στο Twitter στις 7 Νοεμβρίου 2019, 5 μέρες πριν από τα εγκαίνια του στις ΗΠΑ δηλαδή, πως το «Disney@ θα είναι διαθέσιμο στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία (και περισσότερες που θα ανακοινωθούν σύντομα) στις 31 Μαρτίου».

Οι περισσότεροι συνάγουν πως θα είναι και η Ελλάδα μέσα στον πρώτο γύρο του ευρωπαϊκού λανσαρίσματος.

Το Disney+ άλλαξε ήδη τις εύθραυστες ισορροπίες στην αγορά του streaming, καθώς έχει στις σελίδες του ένα πολύ πλούσιο υλικό από την ιστορική βιντεοθήκη της Disney, αλλά και του κόσμου των Star Wars, της Pixar, της Fox, της Marvel και του National Geographic.

Το κανάλι είχε πει κάποια στιγμή πως η διεθνής κυκλοφορία του είναι μεν πρώτη προτεραιότητα, το εγχείρημα είναι ωστόσο αρκετά δύσκολο, από τις ίδιες τις διαστάσεις και μόνο του περιεχομένου του και των τόσων δικαιωμάτων που έχει να διαχειριστεί σε κάθε χώρα.

Πόσο μάλλον που η «ποσόστωση περιεχομένου» που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζουν το κανάλι να παράγει στη Γηραιά Ήπειρο ένα καλό ποσοστό των παραγωγών του.

Αν θα επιβεβαιωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας, μένει να φανεί…