Ο Yoda είναι πιθανότατα η πλέον θρυλική μορφή του Star Wars. Ο πολύ μικρός σε ηλικία πράσινος ήρωας της νέας τηλεοπτικής σειράς του σύμπαντος, «The Mandalorian», έγινε αυτομάτως πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο.

Αρχικά, τα memes με αυτόν πρωταγωνιστή κατέκλυσαν το διαδίκτυο, όμως πλέον σερβίρεται και ως… κοκτέιλ. Όπως μετέδωσε το Fox και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολλά μπαρ στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να προσφέρουν κοκτέιλ εμπνευσμένα από το μωρό Yoda.

Ο Σάμι Μπλακ, μπάρμαν στο μπαρ Lux Central στο Φοίνιξ, της Αριζόνα, δημιούργησε το Lux Baby Yoda. «Τρελάθηκαν όλοι με αυτό», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο, για να προσθέσει: «Νομίζω ότι σερβιρίστηκαν περίπου 15 κοκτέιλ χθες το βράδυ».

Το κοκτέιλ έχει τη μορφή του μωρού Yoda, φέρει αυτιά από φέτες μήλου και το ποτήρι είναι καλυμμένο με καφέ χαρτί για να θυμίζει τον «χιτώνα» του χαρακτήρα της σειράς.

 

View this post on Instagram

 

To getting through the holidays with a little bit of “force.” Good luck, everyone

A post shared by Pedro Pascal (@pascalispunk) on

Το Sheridan Room στη Μινεάπολη ακολουθεί επίσης τη φρενίτιδα με τα κοκτέιλ Baby Yoda. Η ανάρτηση στο Instagram της φωτογραφίας του κοκτέιλ έκανε το μπαρ ιδιαίτερα διάσημο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Baby Yoda, ένα μωρό…πενήντα ετών, με πράσινο δέρμα και τεράστια αυτιά και μάτια, που εμφανίζεται στη νέα σειρά του Disney+, «The Mandalorian», βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων και ο συμμετέχων, εικονικός σκηνοθέτης, ηθοποιός και παραγωγός, Βέρνερ Χέρτζογκ, αντέδρασε όταν η παραγωγή σκέφτηκε να αποσύρει τη μαριονέτα Baby Yoda και να την αντικαταστήσει με CGI.