Μπορεί οι τελευταίες ημέρες του μήνα να έχουν περιορισμένη αθλητική δράση, ωστόσο πριν από το διάστημα των γιορτών έρχεται… αθλητική καταιγίδα. Κάτι που συμβαίνει και στη Super League 1 στην Ελλάδα. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι γεμάτη αθλητική δράση, καθώς η κορυφαία κατηγορία στο ποδόσφαιρο της χώρας περιλαμβάνει και εμβόλιμη αγωνιστική το διήμερο 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Το Vodafone TV δίνει στους συνδρομητές του τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την κορύφωση της δράσης στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στα κανάλια Novasports. Η 15η αγωνιστική έρχεται να… στρώσει το χαλί στη 16η, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 21, 22, 23 Δεκεμβρίου, λίγο πριν σημάνει η χριστουγεννιάτικη διακοπή, με το «μενού» των ημερών να περιλαμβάνει και το κρίσιμο παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη.

«Πράσινοι» και «κίτρινοι» αγωνίζονται για μια θέση στην εξάδα, η οποία θα δώσει και το… εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, στα οποία για πρώτη φορά θα συμμετάσχει και η ομάδα που κατέλαβε την κορυφή της βαθμολογίας. Όπως όλα δείχνουν, η κούρσα του τίτλου θα κριθεί στη μάχη μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, που «συγκατοικούν» στο ρετιρέ του πίνακα με 34 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα θα προσπαθήσει να μειώσει -όσο μπορεί- τη διαφορά της από τους δύο πρωτοπόρους (αυτήν τη στιγμή έχει 24 βαθμούς), των Πέδρο Μαρτίνς και Αμπέλ Φερέιρα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η έκπληξη που ακούει στο όνομα ΟΦΗ, ενώ μια θέση στα πλέι οφ διεκδικούν τόσο η ΑΕΛ όσο και η Ξάνθη που έχουν 19 βαθμούς, που βρίσκονται μόλις 1 βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αυτήν τη στιγμή καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Άρης (8ος) και Ατρόμητος (9ος) έχουν από 18 βαθμούς και δεν είναι μακριά από την προνομιούχο εξάδα, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την ανεβασμένη Λαμία και τον νεοφώτιστο ΝΠΣ Βόλο, που έχουν μαζέψει 17 βαθμούς. Πάντως, οι δύο ομάδες αυτές έχουν κυρίως ως στόχο την όσο το δυνατόν λιγότερο αγχωτική παραμονή τους στην κατηγορία, κάτι που δεν ισχύει με τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει μόλις 12 βαθμούς. Αντίθετα, μέχρι τέλους αγωνία φαίνεται πως θα έχουν για τη σωτηρία ο Πανιώνιος που έχει 6 βαθμούς, αλλά και ο ουραγός Παναιτωλικός, η μοναδική ομάδα της Λίγκας χωρίς νίκη σε 14 αγωνιστικές.

Πολλά γκολ και κρίσιμα παιχνίδια

Ο πρώτος γύρος ήδη αποτελεί παρελθόν, με τον δεύτερο να ξεκινά επίσης εντυπωσιακά, καθώς σε όλα τα παιχνίδια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν γκολ και μάλιστα αρκετά. Κάτι τέτοιο περιμένουν οι φίλαθλοι και στη συνέχεια, που αναμένεται συναρπαστική, με το πρωτάθλημα αυτής της σεζόν να είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

Όσοι έχουν Vodafone TV μπορούν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής στα κανάλια Novasports, Ολυμπιακός-ΑΕΛ (Τετάρτη 18/12, 17:15), ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (Τετάρτη 18/12, 17:15), ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης (Τετάρτη 18/12, 19:30), Άρης-Βόλος (Πέμπτη 19/12, 17:15) και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (Πέμπτη 19/12, 19:30). Με άλλα λόγια, όλες οι μονομαχίες για τα ψηλά της βαθμολογίας βρίσκονται στο «μενού» των  συνδρομητών.

Όμως, η δράση είναι συνεχόμενη. Την Κυριακή (22/12) στα κανάλια Novasports οι συνδρομητές του Vodafone TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις ΑΕΛ –  Πανιώνιος (15:00), Βόλος – Ολυμπιακός (17:15), αλλά και το Παναθηναϊκός – Άρης (19:30), που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει μεγάλες αυξομειώσεις στην απόδοσή της, καθώς τα πηγαίνει εξαιρετικά στα ντέρμπι, αλλά δυσκολεύεται απέναντι σε αντιπάλους που θεωρητικά είναι πιο βατοί. Παρόλα αυτά, παραμένει αήττητη για έξι αγωνιστικές. Αντίθετα, τη χαρά της νίκης εδώ και τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα έχει να γευτεί το σύνολο του Μίκαελ Ένινγκ, που καλείται να βγάλει αντίδραση σε ένα ακόμη ματς με υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά θα δοθούν μέσα στο χορτάρι και οι συνδρομητές του Vodafone TV θα τις απολαύσουν στα κανάλια Novasports.