Μια μίνι σειρά τεκμηρίωσης που βγήκε στο Netflix στα τέλη Ιανουαρίου έχει αποκτήσει πια καθεστώς θρύλου.

Όμοια κάπως με τη φρενίτιδα που είχε πάθει ο Τύπος κατά τη δεκαετία του 1970 με τον Τεντ Μπάντι, τον «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο» που έμοιαζε τόσο διαφορετικός από τα συνήθη πρότυπα του serial killer.

Η δε περίπτωσή του οδήγησε πραγματικά και κυριολεκτικά στη δημιουργία του όρου «κατά συρροή δολοφόνος».

Τα τελευταία χρόνια και για άγνωστο λόγο έχει αναζωπυρωθεί περιέργως το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Κάτι που ξεκίνησε με το «Mindhunter» του Ντέιβιντ Φίντσερ και απογειώθηκε με το εξαιρετικά επιτυχημένο ντοκιμαντέρ «Συζήτηση με έναν δολοφόνο: Τεντ Μπάντι».

H ιστορία του διαβόητου serial killer μετατρέπεται εδώ σε μια καταβύθιση στο διεστραμμένο μυαλό του Μπάντι, ως μια ύστατη απόπειρα εξήγησης της απόκοσμης σαγήνης που άσκησε στην κοινή γνώμη της εποχής. Και τη λατρεία των γυναικών!

Ένα ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων του Τζο Μπέρλινγκερ που έχει την τόλμη να κοιτάξει στα μάτια τη φρίκη κάτω από την επιφάνεια, μέσα από σύγχρονες και ακυκλοφόρητες συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις από την πτέρυγα των θανατοποινιτών.

Ο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» της Αμερικής ήταν μια μοναδική και εξόχως κολασμένη persona που μετατράπηκε σε μια καθηλωτική σειρά ντοκιμαντέρ για το πορτρέτο του αρχετυπικού κατά συρροή δολοφόνου.