Στις 16 Αυγούστου κάτι υπέροχο συνέβη, ο Ντέιβιντ Φίντσερ επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για τη δεύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο.

Ως ένα από τα βαριά χαρτιά του Netflix των τελευταίων χρόνων, το «Mindhunter» μας έβαλε κατευθείαν στο μυαλό του εγκληματολόγου, με μια νέα ωστόσο και φρέσκια ματιά στη χιλιοειπωμένη λες ιστορία των serial killers.

Όταν στο τιμόνι έχεις βέβαια τον Ντέιβιντ Φίντσερ, τότε δεν παίρνεις απλώς άλλο ένα αστυνομικό επιπέδου «Seven», αλλά την καλύτερη ενδεχομένως αστυνομική σειρά που φτιάχτηκε ποτέ!

Το «Mindhunter» βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες ενός εγκληματολόγου του FBI, παρακολουθώντας τα πρώτα βήματα της υπηρεσίας εκεί στη δεκαετία του 1970, όταν και ξεκίνησαν οι πρώτες επιστημονικές απόπειρες για δημιουργία εγκληματικών προφίλ.

Η όρεξη άνοιξε στους περισσότερους για έναν δεύτερο κύκλο, ο οποίος είναι τώρα εδώ, πάνω στην ώρα για τη μεγάλη επιστροφή από τις διακοπές δηλαδή. Τα μέλη της Μονάδας Συμπεριφορικών Επιστημών του FBI περνούν τώρα από τη θεωρία στην πράξη, κυνηγώντας έναν κατά συρροή παιδοκτόνο.

Τόσο το Netflix όσο και οι δημιουργοί κράτησαν εξαιρετικά κλειστά τα χαρτιά τους ως τα τώρα. Πλέον ξέρουμε ότι ο νέος κύκλος έχει 9 επεισόδια, με τον Φίντσερ να σκηνοθετεί το πρώτο και το τελευταίο, και η συνέχεια στην οθόνη…