Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι για τον τρόπο επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης. Μία από τις προτάσεις που συζητείται ειδικά τις τελευταίες ώρες είναι η υπογραφή δίμηνων συμβάσεων με όλους τους υπαλλήλους της κρατικής τηλεόρασης μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση αλλά και η ενεργοποίηση του νέου φορέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, στη διάθεση των τριών πολιτικών αρχηγών βρίσκονται σχέδια άμεσης εκπομπής προγράμματος και ταχείας μετάβασης στο νέο φορέα που θα διαδεχθεί την ΕΡΤ.

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια: Το πρώτο προβλέπει δίμηνες συμβάσεις για τους υπαλλήλους της ΕΡΤ, επαναλειτουργία της μεταβατικής ΕΡΤ, εκπομπή σήματος από το στούντιο της Αγίας Παρασκευής και ενεργοποίηση του νέου φορέα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, οι δίμηνες συμβάσεις θα αφορούν 30 έως το πολύ 400 υπαλλήλους, το σήμα θα εκπέμπεται μέσω των εγκαταστάσεων του καναλιού της Βουλής και ο νέος φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ θα είναι έτοιμος νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ