Ταπετσαρία 90 μέτρων αφιερωμένη στο Game of Thrones

Περίπου 30 κεντήτριες δούλεψαν για 1.500 ώρες πάνω στο λινό ύφασμα


MEDIA
14:00
16/09/2019
Ταπετσαρία 90 μέτρων αφιερωμένη στο Game of Thrones
loading

Το Game of Thrones έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς «κέρδισε» εκατομμύρια οπαδών σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι πλέον νιώθουν ένα... εσωτερικό κενό με το τέλος της σειράς.

Ωστόσο, η δημοφιλής του HBO δίνει ακόμη «τροφή» και αποτελεί πηγή έμπνευσης σε αρκετό κόσμο, δημιουργώντας δημιουργική διάθεση με αρκετή... έκταση.

Όπως μια ταπετσαρία περίπου 90 μέτρων, η οποία βρίσκεται στη γαλλική πόλη Μπαγιέ. Δημιουργήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου έγιναν τα βασικά γυρίσματα της σειράς, με περίπου 30 κεντήτριες να δουλεύουν για 1.500 ώρες πάνω στο λινό ύφασμα, ξεκινώντας την ιστορία από τον βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθιον που επισκέπτεται τους Σταρκ στο Γουίντερφελ.

Η παράσταση καταλήγει στις αιματοβαμμένες και μέσα στις φλόγες τελευταίες σκηνές της 8ης και τελευταίας σεζόν της σειράς, για την οποία οι απόψεις των φανατικών της ήταν διφορούμενες.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του έργου, Βαλερί Ουίλσον, το όλο εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο. «Η ταπετσαρία του Game of Thrones είναι μία στιλιστική αναπαράσταση της γνωστής ταπετσαρίας της Μπαγιέ τόσο στα μοτίβα που έχουν χρησιμοποιηθεί όσο και στον τρόπο με τον οποίο ξετυλίγεται η ιστορία», δήλωσε.

Η ταπετσαρία θα εκτίθεται στο Hotel du Doyen, έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Η Μπαγιέ φημίζεται για μία ταπετσαρία με μήκος 70,4 μέτρων και πλάτους μισού μέτρου, στην οποία απεικονίζονται 72 διαφορετικές εικόνες και 1.512 μορφές ανθρώπων και ζώων, που εικάζεται ότι δεν ολοκληρώθηκε, καθώς υπάρχει και ένα τμήμα χωρίς κέντημα. Πλέον, η ίδια πόλη έχει άλλο ένα αντίστοιχο έκθεμα, έστω και μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει